Случаят Ричард Джуъл / Richard Jewell (2019)

Случаят Ричард Джуъл Richard Jewell 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (4 votes)

Харесвате ли филма?

"Случаят Ричард Джуъл" (Richard Jewell 2019) е американски драматичен филм от 2019 година. Режисьор и продуцент на филма е Клинт Истууд по сценарий на Били Рей. Филмът е заснет по истински случай, нашумял в САЩ през 90-те години на миналия век, а сценарият се основава на статията "Американски кошмар: Баладата на Ричард Джуел" на Vanity Fair от 1997 година и книгата от 2019 година написана от Кент Александър и Кевин Салвен.

Сюжетът на драматичния филм "Случаят Ричард Джуъл" (Richard Jewell 2019) се върти около главния герой Ричард Джуъл (Пол Уолтър Хаусър). През 1986 година в Атланта, щата Джорджия, Ричард работи като офис мениджър в малка адвокатска кантора, където се запознава с адвоката Уотсън Брайънт. Главният герой обаче напуска фирмата, за да продължи кариерата си в полицията. Мечтата му е да стане полицай.

През 1996 г. Джуъл работи като охранител в колежа Пиемонт в Деморест, щата Джорджия и получава множество жалби за действия извън неговите правомощия. След поредния конфликт с пиянстващи студенти в кампуса, Ричард е уволнен от университета. Той се връща в Анланта и се премества да живее при майка си Боби.

През лятото на 1996 година по време на Олимпийските игри, Ричард работи като охранител в Сентениал Олимпик парк. В нощта на 27 юли 1996 година по време на концерта на групата Jack Mack and Heart Attack, Джуъл влиза в лек сблъсък с компания от младежи, а след това забелязва подозрителна раница под пейката. Сапьорът, извикан на място открива опасни устройства. Служители на службата са сигурност, полицаите, агентът на ФБР Том Шоу и един приятел на Джуъл, Дейв Датчес извеждат публиката на групата от засегнатия район. Въпреки всичките усилия на специалистите да обезвредят устройствата, все пак те се възпламеняват. В резултата на това двама човека загиват, а ранените са над стотина души. Въпреки това, благодарение на качествата на Джуъл и навременните му действия, стотици животи са спасени. Така Джуъл моментално се превръща в национален герой. Но не за дълго… Гледайте защо във филма Случаят Ричард Джуъл / Richard Jewell (2019).