Моята половинка / The World to Come (2020)

Моята половинка / The World to Come 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.6 (7 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Моята половинка" (The World to Come 2020) се развива в американска провинция в средата на XIX век. Главните героини са две млади жени, които живеят в съседни ферми. Между тях се завързва приятелство, което постепенно прераства в нещо повече.

Годината е 1856, щата Ню Йорк, навън е сурова зима. Съпружеска двойка Абигейл (Катрин Уотърстън) и Дайър (Кейси Афлек) прекарват по-голямата част от деня си в домакински задължения. Двамата съпрузи нямат време за нищо друго. Мъжът пасе овцете, а жената готви храна в кухнята и върти къщата. Дайър и Абигейл почти не си говорят, сякаш се опитват излишно да не събудят болезненото минало. Закуските и вечерите са оскъдни. Съпрузите могат да хапнат само по едно яйце или картоф на ядене.

Действието на филма "Моята половинка" започва през януари. Именно от този момент започва развитието на събитията в живота на Дайър и Абигейл. Жената води дневник, в който записва ежедневните си задачи и мисли. Но основно Абигейл тъгува по малката Нели, дъщеря им с Дайър, която е починала от дифтерия. През февруари двойката вече има съседи: къдравата червенокоса Тъли (Ванеса Кирби) и мрачният брадат Фин (Кристофър Абът). Тъли веднага започва да огрява живота на Абигейл като слънце, защото е весела, позитивна и оптимистична. А мъжете им са като две капки вода по характер. Постепенно Абигейл започва да подозира, че съседката й също не е много щастлива в брака. По някаква причина тя носи яке през цялото време и разказва плашещи истории за характера на съпруга си.

Постепенно двете жени се сближават и се виждат все по-често и по-често. Докато мъжете им са в гората или в полето, двете героини имат възможност да бъдат сами. Така те могат да бъдат себе си и да живеят пълноценно. Едва ли съпрузите им ще одобрят тези отношения, а обществото още по-малко, но двете жени наистина се привързват много една към друга и се заобичват силно.

Моята половинка (The World to Come 2020) е американски игрален филм на режисьора Мона Фастволд от 2020 година. Сценарият е написан от Джим Шепърд и Рон Хансен. Във филма участват Катрин Уотърстън, Ванеса Кирби, Кристофър Абът, Кейси Афлек и други.