Имало едно време в Холивуд / Once Upon a Time In Hollywood (2019)

Имало едно време в Холивуд

Оценка на филма

Your rating: None Average: 10 (2 votes)

Харесвате ли филма?

"Имало едно време в Холивуд" (Once Upon a Time In Hollywood 2019) е американско-британски филм от 2019 година. Филмът е заснет по режисура и сценарий на легендарния Куентин Тарантино. Действието на кинолентата се развива в Лос Анджелис през 60-те години на ХХ век. Филмът разказва историята на актьора Рик Долтън (Леонардо Ди Каприо), бивша телевизионна и филмова звезда и неговият дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Рик възнамерява да се прехвърли в киното, като по този начин да възстанови кариерата си и да увеличи своята популярност. Подобни амбиции обаче има и неговият някогашен дубльор Клиф. Плановете на двамата симпатяги се утежняват заради новата съседка на Рик Долтън. Тя е красивата актриса Шарън Тейт (Марго Роби).

И така през 1969 година холивудският актьор Рик Долтън, бивша звезда от нашумял телевизионен сериал-уестърн от 50-те години, споделя на своя стар приятел и бивш дубльор Клиф, че кариерата му е приключила. Сега му остава само да се снима в телевизионни сериали. Блондинът Клиф, който е и ветеран от Втората световна война и живее в каравана с кучето си Бренди, е нещо като шофьор на Рик, който е останал без шофьорска книжка. Докато изпълнява задълженията си, чаровният Клиф се надява по между тези си дребни ангажименти, да получи работа на снимачната площадка.

Същевременно в града пристига актрисата Шарън Тейт и нейният известен съпруг, режисьорът Роман Полански. Двамата се нанасят в съседната къща до Рик. Актьорът вижда шанс да възстанови статута си покрай това съседство и веднага започва с опитите за сприятеляване с известното холивудско семейство.

Рик Долтън получава роля на злодей в новия сериал "Лансър", но в една от сцените се проваля заради зависимостта си към пиенето. След емоционалния срив актьорът се възстановява и прави блестящо представяне пред режисьора Сам Уонамейкър. След това Рик получава роли в общо четири продукции. Но нещата финансово не вървят и се налага да се раздели с Клиф.

Как ще продължи тази колоритна история и каква ще бъде съдбата на главните герои във филма? Предстои да разберем гледайки "Имало едно време в Холивуд" (Once Upon a Time In Hollywood 2019).