Завръщане сериал

Завръщане сериал

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (12 votes)

Харесвате ли филма?

Завръщане е турски сериал, който впечатлява зрителите с увлекателния си сюжет и с динамиката на всички епизоди до самия финал и последен епизод на сериала. Филма Завръщане печели, освен зрителите на Бтв и тези в онлайн платформата voyo, където се излъчва с бг аудио, но и публиката във всички държави, в които е излъчван. Този филм е един от най-интересните турски сериали, в който се сблъскват съвременния свят и остарелите вековни традиции на един град - Мардин.
Историята на сериала Завръщане започва своето начало от Мардин – град в югоизточна Турция, в който по време на всички събития от сериала Завръщане, властват безмилостни и вековни традиции и който се ръководи от рода на агите. Там са израснали Нарин и Азад – първите персонажи, които ни представя сериала. Те са млади и влюбени, но традициите забраняват тяхната любов. За да са заедно, двамата решават да избягат, но много скоро са заловени и живота им е застрашен. За да спаси живота им Боран ага – брата на Нарин, се съгласява да се ожени за жена от рода на Азад (Джемал Токташ), което според обичаите е единствения вариант, за да бъдат спасени. След като разбира за ситуацията Джелил (Мендерес Саманджълар) – бащата на Азад, споделя с жена си Бедер (Зейнеп Еронат) една дълго пазена тайна – тяхната дъщеря Съла, която са дали на приемни родители преди 20 години е жива.
Джелил и Азад отиват да търсят Съла в Истанбул и под предлог, че майка й е болна успяват да я убедят да посети родния си град Мардин. Когато пристига там обаче, разбира че на следващия ден се готви сватбата на брат й Азад и Нарин (Бонджук Йълмаз) и решава да остане още няколко дена. Това обаче, което не подозира е че освен за тяхната, текат приготовления и за нейната сватба. Така тя бива омъжена под заплаха от брат си Азад за Боран ага. Когато приключва сватбата, Боран разбира, че Съла не е искала този брак, но вече е твърде късно, тъй като традициите са твърде строги и бягството на Съла би струвало живота й, както и този на Нарин и Азад. Въпреки това Съла е решена да избяга и прави няколко опита с участието на Емре (Картал Балабан) – приятеля й от Истанбул.
Принудена да заживее с Боран (Мехмет Акиф Алакурт), и родителите му – Кевсер (Фатош Тез) и Фируз ага, Съла ще изживее моменти, които ще я променят завинаги. Междувременно ще опознае и ще се сближи с родителите си Бедер и Джелил, както и с брат си Азад. Но това, което Съла (Джансу Дере) не подозира е че постепенно ще се влюби в Боран - мъжа, за който е омъжена по принуда…
Междувременно Съла се сближава и с други персонажи от сериала, чиито живот също ще се промени. Това са Айше – прислужница и нейна близка приятелка, Дилян (Зейнеп Анъл Татдъран) – сестра на Съла, чиято мечта е да получи добро образование, Абай (Таянч АйАйдън) - близък с Боран от детство.
Развитието на любовната история между Съла и Боран е в основата на сюжета на сериала Завръщане. Но дали ще успеят да загърбят миналото си, да съхранят чувствата си и да се спасят от суровите традиции властващи в Мардин ще разберем от грандиозния финал на Завръщане, който е последен епизод на този страхотен сериал.