Завръщане в Америка 2 / Coming to America 2 (2020)

Завръщане в Америка 2 / Coming to America 2 (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (41 votes)

Харесвате ли филма?

Повечето помнят онази невероятно смешна комедия от 1988 година "Пристигане в Америка" (Coming to America) на режисьора Джон Ландис, с участието на легендарния холивудски актьор Еди Мърфи. Там той играе ролята на принц Аким от измислено кралство Замунда, глезен от своите прислужници, родителите си и изобщо от цялото кралство. Когато навършва 21 години, родителите му поставят условие да си намери момиче, обучено да бъде кралица и да се ожени за нея. Когато тя стане съпругата на младия принц няма да има никакво право на собствено мнение и ще трябва да се съгласява с всичко, което реши нейният съпруг. Тази идея на Аким обаче хич не се харесва и той решава да замине в САЩ, където сам и според своите критерии да си намери съпруга. Така принцът среща прекрасната Лиза (Шари Хедли). Накрая двамата се оженват с пищна сватба в неговото кралство и заживяват като в приказките - богати и щастливи.
Приключенията на Аким и неговия покорен слуга Семи (Арсенио Хол) продължават в "Завръщане в Америка 2" (Coming to America 2 2020). Този път той ще търси своя отдавна изгубен син Лавел, който по право трябва да стане следващият владетел на Замунда. В последствие ще се окаже, че синът на принц Аким е един обикновен уличен всезнайко.
И този път покорният слуга Семи отново е плътно до своя господар Аким. Семи обаче не само е слуга на африканския принц, но и негов най-истински верен приятел и високопоставен приближен. Всичко започва след като бащата на Аким, тоест кралят на Замунда, умира. Последната воля на краля на Замунда е внукът му да бъде открит и коронован за принц на кралството. Единствено се знае, че момчето живее някъде в Куинс, Ню Йорк. В цялата история се появява
генерал Изи от съседна на Замунда държава, където е управник. В ролята на генерала се превъплъти легендарния и чаровен Уесли Снайпс.
Какви приключения и предизвикателства очакват Аким и Семи в Америка този път? Предстои да разберем гледайки "Завръщане в Америка 2 (Coming to America 2 2020).