Борат 2 / Borat 2 (2020)

Борат 2 / Borat 2 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (35 votes)

Харесвате ли филма?

Във филмът Борат 2 (2020) след четиринадесет години принудителен труд в ГУЛАГ за безчестието, нанесено на страната му в предишното му приключение, казахстанският журналист Борат Сагдиев (Саша Барън Коен) е освободен от президента Нурсултан Назарбаев. Президентът повиква Борат в кабинета си, за да му даде нова задача. Той му казва, че в Америка вече има добър нов владетел, някой си Доналд Тръмп, който е приятел с много световни лидери като Владимир Путин, Ким Чен Ун, Жаир Болсонаро и Кание Уест. Назарбаев също иска да влезе в този приятелски кръг на Тръмп. И затова главната задача на Борат е отново да пътува до Америка, за да се срещне с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс и да му предаде подарък от името на казахстанския министър на културата. Целта е да се поправи стореното в първия филм и да се спечели приятелството на Тръмп. За подарък ще служи маймуната Джони.

Преди да замине за Америка, Борат посещава родното си селото. Там той научава, че къщата му е превзета от лошия съсед, който е отвлякъл тримата му сина. Освен това с голяма изненада Борат разбира, че има 15-годишна дъщеря Тутар (Мария Бакалова), която живее в плевня до къщата му.

До САЩ Борат стига с товарен кораб, а маймуната Джони плава в контейнер на круизен кораб. След като той пристига в Тексас, разбира че е много известен там и си е направо знаменитост. Журналистът се отправя веднага по магазините, за да си купи маскировъчен костюм и перуки, като между временно разбира за съществуването на съвременни мобилни телефони.
По-късно главният герой отива на пристанището за да посрещне контейнера, в който пътува маймуната-подарък. Но вместо нея от там излиза дъщеря му Тутар, която по време на дългия път е изяла маймуната. Борат веднага съобщава по факса на президента Назарбаев за инцидента. Той в отговор заплашва Борат с екзекуция. За да спаси кожата си Борат решава вместо маймуна да подари на Пенс странната си дъщеря Тутар.

"Борат 2" от 2020г. е продължение на нашумялата комедията от 2006 година, която който разбрал, разбрал, а който не разбрал има втори шанс да гледа творчеството на британския комик и режисьор Саша Барън Коен. Сценарият на комедията е на Коен, написан съвместно с Питър Бейнъм и Джена Фридман. В ролите ще гледаме самия Саша, българската актриса Мария Бакалова в ролята на Тутар Сагдиев, Руди Джулиани и други.