Warcraft: Началото

Warcraft: Началото (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (99 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Warcraft: Началото" разказва за кралство Азерот, което е едно от най-могъщите в света. Дълги години в него царува мир пазен от велики магьосници, непристъпни стени и храбри рицари. Но дори и те са безсилни, когато сред тях има предател. Някой, който има пряк достъп до древните знания е позволил да се намеси ужасът. Сега победеното и забравеното преди хиляди години древно зло се е събудило и приближава. Предстои сблъсък на два свята.
На Азерот започва агресивно нахлуване на враждебната раса на орките – лавина от орди се излива като огромен поток през Тъмния портал между двата свята направо върху земите на крал Лейн Рийн. Тези огромни и свирепи същества унищожават всичко и всеки, който им се изпречи на пътя. Кралят свиква съвет, за да вземе решение как да се противопостави на новия враг. Неговият верен рицар Андуин Лотър разбира, че не всички орки обаче жадуват война. Работата е там, че техният роден свят Дренор, загива отровен от черната магия на шамана Гулдън. Оказва се, че част от клановете на орките не са се подали на наставленията на магьосника да изпият зелената кръв на демона Монорот за придобиване на невиждана сила и сега те просто търсят място за обитаване и не искат да проливат кръв. Проблемът обаче е в това, че те са малцинство на фона на огромната орда от орки, които искат само едно - да убиват.
Същевременно на свикания от краля съвет, хората не се вслушват в думите на Лотър. Всички виждат в орките само кръвожадни и ужасни чудовища. Те са на мнение, че мирното съжителство с такива същества е невъзможно. Но обстоятелствата се нареждат така, че хората и кафявите орки под ръководството на могъщия Дуратан ще трябва да се обединят, ако искат да спасят своите народи.
Филмът Warcraft: Началото (2016) е базиран на легендарната компютърна игра Warcraft на Blizzard Entertainment, а по-точно върху първата й част, в която орките начело с Гулдън нахлуват в Азерот.