Uncharted: Извън картата (2022)

Uncharted: Извън картата (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (90 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Uncharted: Извън картата" от 2022г е базиран на едноименната приключенска игра за PlayStation, разработена от Naughty Dog. Ерата на дръзките и смели, но много кръвожадни пирати, отдавна е потънала в забвение. Всичко е в миналото – морските битки, плячкосването чрез абордаж, както и големите съкровища.

Един от най-известните и жестоки пирати се е казвал капитан Франсис Дрейк. Неговият великолепен, много маневрен и не по-малко високоскоростен английски галеон "Golden Doe" е обикалял моретата и океаните в търсене на богата плячка. Известен е също с това, че е вторият човек в света, който е направил околосветско пътешествие. В същото време нито една от жертвите му не е могла да избяга от него и неговият пиратски кораб. Бордът на неговият кораб винаги е бил пълен с огромни съкровища, със злато и сребро, както и с други безценни завоевания. Интересното е, че английските пирати пиратстват на напълно законно основание. Даден им е специален патент позволяващ им това, а за завоюваните богатства са дължали данък в хазната.

Капитан Дрейк се е отличавал със своите завоевания толкова много, че дори е получил рицарско звание от английската кралица Елизабет I. Благодарение на успешните си пътувания и спечелените битки, както и на несметното си богатство, Франсис Дрейк става един от най-известните пирати.

Действието на филма "Uncharted: Извън картата" (2022) се развива 500 години по-късно след тези легендарни времена. Ключът водещ до богатствата на тай-известният пират е открит от далечен потомък на Франсис – Нейтън Дрейк. Нейтън решава да опита късмета си, като тръгва на опасно пътешествие към далечен и мистериозен остров, изгубен някъде в необятността на Атлантическия океан. Заедно с него отива и мъж на име Съли. Самолетът им обаче се разбива, преди да стигнат до местоназначението си, а Нейтън и неговият спътник са заловени от наемници. Все пак двамата авантюристи успяват да избягат, но ще трябва да преборят опасните бандити, които ги преследват. Ще успеят ли героите от филма "Uncharted: Извън картата" да разгадаят всички древни тайни и мистерии, които да ги водят до безброй съкровища, ще разберем потапяйки се в атмосферата на този филм.