Rogue One: История от Междузвездни войни (2016)

Rogue One: История от Междузвездни войни

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (86 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът Rogue One: История от Междузвездни войни (2016) разказва за събитията, предшествали четвъртия епизод на "Междузвездни войни". Светът е пред пълен разпад, а знамената на Галактическата Империя се вдигат в цялата Галактика. Всеки момент ще започнат изпитанията на ново свръх мощно оръжие на Империята, наричано "Звездата на смъртта", а опозиционерите трябва да разберат, как е възможно то да бъде унищожено, преди да е станало съвсем късно. Времето не достига, а врагът с всеки изминал ден става все по-силен.
След като Алиансът на бунтовниците разбира, че Империята е изградила най-съвършената военна станция, която може да унищожава за броени секунди цели планети, те събират отряд със специално предназначение. Водачът на отряда е бившата престъпница Джин Ерсо, а целта е да се доберат до чертежите на съвършеното оръжие на Империята. Вероятността мисията им да се провали е 97%! Но това не плаши опозиционерите на Империята, тъй като са имали мисии с къде по-висок процент от провал. Бунтовниците не се примиряват с пораженията в миналото и се мобилизират за най-голямата си борба в историята на техния Алианс. Така, въпреки че мисията изглежда самоубийствена отрядът е готов да поеме риска заради победата. За тях мисията представлява голям шанс да променят хода на историята. Още повече, че те са наясно за какво оръжие става въпрос, тъй като няколко пъти вече са ставали свидетели на мощното му действие. Така битката за правото на управление на Галактиката продължава, а Империята вече е нанесла няколко мощни и много болезнени удари.
В един момент обаче, разпределянето на силите рязко ще се промени. Това ще стане, когато Императорът изпрати при бунтовниците неговия най-страшен и могъщ довереник – Дарт Вейдър. Безусловно, неговото присъствие гарантира на членовете на отряда, най-малко, да не се върнат живи от своята мисия. Бунтовниците разработват последователен план. Целта е да се доберат до чертежите на "Звездата на смъртта", охранявана изключително добре. Героите ги очакват невероятни приключения, епични битки и срещи с най-опасните им врагове, за това не пропускайте този нов епизод на "Междузвездни войни" от 2016г наречен "Rogue One: История от Междузвездни войни".