LEGO: Филмът 2 / The Lego Movie 2: The Second Part (2018)

LEGO: Филмът 2 / The Lego Movie 2: The Second Part (2018)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (7 votes)

Харесвате ли филма?

"LEGO: Филмът 2" е продължение на популярната анимационна поредица. Режисьор на анимацията е Майк Мичъл, а сценаристите са Фил Лорд, Матю Фогъл, Кристофър Милър и Роб Шраб.

Изминали са пет години от събитията в първия анимационен филм от поредицата "LEGO". Едва жителите на света на Лего са се оправили от тези събития, градът им вече е застрашен от нова заплаха: извънземно нашествие. По всичко личи, че нашествениците от друга планета няма да се спрат пред нищо. Но те не са предвидили нещо много важно, а именно изобретателността и находчивостта на веселия и обикновен тип на име Емет.

Обстановката в града се накалява с всеки изминат ден. Сега, пет години по-късно, всички живеят в един абсолютно нов град на Апокалипсиса, тъмен и изпълнен с безпокойство. И докато всички са в очакване на най-страшното само Емет остава весел и позитивен. Въпреки цялата мрачна обстановка той продължава да слуша весела музика и да пие любимото си кафе.

Един ден той кани Люси в неговия нов шарен и позитивен дом, но тя моли Емет най-накрая да порасне, защото новата му къща може да им навлече нови неприятности. И наистина сънят за Армагедон, който Емет сънува по-рано се оказва истина. В небето изведнъж се появява тайнствен космически кораб, който започва да обстрелва града. И докато Батман евакуира жителите на града в своята пещера, Емет тръгва към Системата за приятелство, за да поиска помощ, но и там всичко е под заплаха.

Борбата срещу извънземните нападатели на тримата главни LEGO герои - Емет, Луси и Батман ще ги отведе в абсолютно непознати светове, галактики и планети, където те ще се срещнат със странни герои, но и с нови приятели и ще научат още весели песни. Същевременно извънземните нашественици унищожават всичко с невероятно голяма скорост. За да успеят да предотвратят новото зло главните герои трябва да действат изключително експедитивно. Освен това през цялото време техните най-силни качества: креативност, смелост и майсторски строителни способности, ще бъдат подложени на изпитания. Ще оцелеят ли смелите герои в това ново междупланетно предизвикателство? Предстои да разберем гледайки "LEGO: Филмът 2".