LEGO Филмът: Нинджаго / The Lego Ninjago Movie (2017)

LEGO Филмът: Нинджаго / The Lego Ninjago Movie 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (90 votes)

Харесвате ли филма?

В центъра на сюжета на анимацията "LEGO Филмът: Нинджаго / The Lego Ninjago Movie" от 2017г се намират няколко млади, но много талантливи бойци-нинджи, които тепърва започват своя воински път. Те избират за себе си далеч нелеко призвание, но въпреки това животът им е изпълнен с луди и забавни приключения. Дружките постоянно посещават занятията при своя любим учител, който знае абсолютно всичко за бойните изкуства. Героите на забавната анимация "Lego Ninjago: Филмът" се стараят максимално да усъвършенстват своите умения, а целта е в бъдеще да могат да дадат достоен отпор на злите сили, които правят всичко възможно, за да навредят на жителите от град Нинджаго-сити. Всеки от тайния отряд може да управлява определена стихия, което прави момчетата невероятно могъществени.
Но тяхната сила се проявява само в онези моменти, когато бойците са заедно. Освен безмилостната борба със злото, която момчетата водят, те някак успяват да се забавляват и дори да се запознават с момичета.
Неочаквано се появява нов противник – Грамадон. Той се опитва да превземе града и да пороби щастливите му жители. Само смелите нинджи могат да спрат този злодей. Ситуацията много загрубява, когато се разбира, че злодеят Грамадон и лидерът на нинджите Лойд всъщност са баща и син. Между тях има много сложни отношения и това пречи веднъж за винаги да се сложи точка в противоборството. Лойд дори ще се озове в болница, но бързо ще се възстанови и отново ще се върне при своите верни бойни другари.
В един момент роботи ще се изправят срещу роботи, син срещу баща – един истински епичен сблъсък. Това стълкновение ще изправи пред изпитание нинджите и ще стане проверка за тяхното приятелство, все пак те не са от най-дисциплинираните отбори в света. Те ще трябва да се научат да укротяват егото си и самонадеяността, за да може пълноценно да използват своите свръх-способности. Ще успеят ли нинджите да победят злия Гармадон? Предстои да разберем във филма "LEGO Филмът: Нинджаго".