Lego филмът: Батман / The Lego Batman Movie (2017)

Lego филмът: Батман / The Lego Batman Movie (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (23 votes)

Харесвате ли филма?

"Lego филмът: Батман" е новата анимационна екранизация за приключенията на различни супер герои, като главната фигура неизменно остава Батман. Всички престъпници се страхуват от този супер герой, а следователно той има много врагове. Батман води двойствен живот. През деня той е успешен милионер, а нощно време се превръща в прилеп, пазител на големия град. През нощта Батман издирва враговете си, с цел да противостои на злото, което се опитват те да причинят на хората. В арсенала си той има свръх модерен батмобил и още куп хитри приспособления.
Батман е истинска легенда и не всеки е имал късмета да се срещне с него в дружелюбна обстановка, а за тези, на които това се случва срещата остава ярък отпечатък в съзнанието за цял живот. Така едно момче има голям късмет, когато съвсем случайно се срещна с Батман, който в последствие го осиновява. Един ден приемният син, който носи на гърдите си буква "R", успява да се промъкне в подземната лаборатория на Батман и научава всичките му тайни. Той моли приемния си баща да го включи в делото му и да бъде негов партньор. Батман прави всичко възможно, за да откаже на настойчивия "R", но един ден младокът намира костюм на супер герой и се вмъква в батмобил при Батман. Така се образува необичайният тандем, който препуска по улиците на нощния град и се хвърля в най-различни приключения и сблъсъци с лошите.
Тук е моментът да отбележим, че новата анимация "Lego филмът: Батман / The Lego Batman Movie" от 2017г. е много по-интересна и изпълнена с приключенски истории, в сравнение с предишните филми от поредицата "Lego", разказващи за Батман. Всъщност, със същия дух на предишните проекти, в новата анимация най-вече се доразвива въпросът, доколко Батман може да бъде щастлив? Та нали характерът му е прекалено темпераментен и чувството му за справедливост го тормози дори през нощта, когато нормалните хора спят. В този анимационен филм фокусът главно e върху личността на човека прилеп. Във връзка с това, този път ще видим любимият ни герой в съвсем друга светлина и дори в по-различен костюм. Как точно ще се промени животът му? Предстои да разберем.