La La Land (2016)

La La Land 2016

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.2 (33 votes)

Харесвате ли филма?

В "La La Land" ще станем свидетели на една вълнуваща история на двама млади души, които следват единствено и само сърцето си.
Той се казва Себастиан (Райън Гослинг) - пианист, който е верен фен на джазовите легенди Телониъс Монк и Бъд Пауъл. Главната му цел е да съхрани ценностите на класическите майстори и затова планира да отвори свой клуб. Докато реализира мечтите си обаче, на Себастиян се налага да свири безлична джазова музика в обикновен ресторант в Лос Анджелис.
Тя се казва Миа (Ема Стоун) и е страшна киноманка, която обожава класиките и копнее да превземе големите екрани. Копнежът на Миа да бъде сериозна актриса е толкова голям, че тя не спира да обикаля по различни кастинги. Но за съжаление все не я избират за роля и тя е принудена да сервира кафе, но не къде да е, а в кафенето на кино-студио "Warner Bros". Там главната героиня е на една ръка разстояние от кинозвездите и това донякъде я устройва, но само временно. Миа продължава да се надява, че рано или късно ще получи своя голям шанс в киното.
Двамата съвсем случайно се срещат няколко пъти, преди да се запознаят и да се впуснат в луда любовна история. Тяхната приказка наистина е зашеметяваща и преобръща живота наопаки и на двамата. Те се сближават бързо без да забележат, че около тях се заформя съперничество. Сега, когато са на гребена на бляскавата вълната, когато пеят и танцуват за публиката и славата им се стоварва с цялата си тежест, тяхната любов започва да страда. И макар преди и на двамата да не им е било лесно, сега сякаш тежестта е два пъти по-голяма. Появяват се конкуренти и дори врагове. В тази отрицателна среда работата започва негативно да влияе на техните любовни отношения. И докато Миа и Себастиян продължават прелъстително да танцуват, пеят и разпръскват звезден прах в очите на зрителите, техните отношения все повече се подлагат на изпитания. Идва момент, когато двамата трябва да решат дали да продължат живота си заедно или всеки да тръгне по своя собствен път.