King's Man: Първа мисия (2021)

King's Man: Първа мисия (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.3 (84 votes)

Харесвате ли филма?

"King's Man: Първа мисия" е англо-американски комедиен екшън на известния английски режисьор, продуцент и сценарист Матю Вон. Филмът е базиран на комиксите The Secret Service на Марк Милър и Дейв Гибънс, издавани в различни периоди от Marvel и Image. Комедийният екшън е предистория към популярната филмовата поредица Kingsman.
Сюжетът на филма "King's Man: Първа мисия" се развива по време на Първата световна война – една кървава история, която трябва да реши международен спор.
Главният герой Конрад (Харис Дикинсън) разтревожен от случващото се в света се опитва да помогне на страната си. Младия аристократ е ръководен от наставника му агента, когото играе безупречният и безумно талантлив Ралф Файнс.
Действието на филма се преплита с измислена история на Kingsman – шпионска организация, в която работят само супер шпиони. Организацията действа за доброто на цялото човечество, но под прикритие, тоест далеч от любопитните очи и публичното пространство. Става дума за първата в света независима разузнавателна служба, а нейните служители са благородни, но жестоки. Те са цивилизовани, но безпощадни, както сами определят себе си.
Конрад е един от първите и най-талантливи оперативни работници в историята на тази организация. Той син на известен Оксфордски херцог.
Светът и тогава е управляван от алчността и пороците, а войната изобщо не е рицарска. А докато народите се избиват по между си, единици забогатяват от това. Нищо ново, нали?
Филмът е красив и динамичен. В "King's Man: Първа мисия" ще видим взрив на кораб, покушение на знатна аристократична особа, загадъчен пръстен с тайнствен символ, военни действия и много златни кюлчета. Ще се подлива масло в нажежената и без това революционна обстановка на руския императорски двор. Ще има срещи с легендарния Распутин и много странни развои на събитията. На зрителя определено няма да му е скучно дори за секунда.
Подобно на много от приятелите си, главният герой Конрад мечтае да служи за доброто на Англия, но в крайна сметка се оказва въвлечен в тайния свят на шпиони и закостенели убийци. Ще излезе ли от капана или ще се остави да бъде победен? Предстои да разберем.