G.I. Joe: Змийски очи / Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021)

G.I. Joe: Змийски очи / Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.9 (77 votes)

Харесвате ли филма?

G.I. Joe: Змийски очи (Snake Eyes: G.I. Joe Origins 2021) е филм за супер герои на режисьора Робърт Швентке. Филмът е заснет по сценарий на Анна Уотърхаус, Евън Спилиотопулос и Джо Шрапнел. Това е третият филм от поредицата "G.I. Joe: Изгревът на Кобра" и неговото рестартиране, както е и първият филм в планираната кинематографична Вселена на Hasbro. За основа на кинолентата е използвана оригиналната линия играчки на Hasbro и анимационния сериал G.I. Joe.

Лидерът на опасната организация "Кобра" Зартан отново плете интриги. Той се представя за президент на САЩ, което означава, че съществуването на целия свят е застрашено.
В миналото правителството изпраща отряд на организацията G. I. Joe на поредна мисия, която обаче се оказва капан, в който загива почти целият екип. Оцелелите членове на G. I. Joe са обвинени в държавна измяна, а на "Кобра" е поверено да защитава държавата. След като оцелелите Роудблок, Лейди Джи и Флин разбират за фалшивата роля на Зартан, те решават да разкрият лъжата пред света. Този път те трябва да бъдат още по-внимателни. Сега героите имат шанса да докажат истината, но в състав само от трима души това ще бъде много трудно. За щастие в ръководството на американската армия те имат съюзници. С подкрепата на генерал Колтън екипът хвърля ръкавица на организацията "Кобра", която иска да разпали световна война.

Докато фалшивият държавен глава на САЩ се разполага в Овалния кабинет, в Пакистан избухва гражданска война. Същевременно Мълчаливият нинджа – Змийски очи, който на невръстна възраст става свидетел на убийството на баща си, води живот в уединение. Той е движен от едно единствено желание – да отмъсти. След като в едно събитие главният герой спасява живота на Томи, който е наследник на древен клан Арашикаге в Япония, Змийски очи получава нов шанс в живота си.

Кланът Арашикаге са съюзници на G.I. Joe. Японският клан е пазител на мира в продължение на стотици години. За да спрат опасната организация "Кобра", те имат нужда от такива доблестни и честни войни като Змийски очи. Въпреки, че той е външен човек, кланът Арашикаге го приема в своите бойни редици. Те обучават главния герой да бъде нинджа и така Змийски очи получава цел и шанса да поеме по съвсем нов път в живота. Но в един момент приятелството му с Томи ще бъде поставено на изпитание. Ще успеят ли да запазят приятелството? Ще защитят ли света от опасностите? Предстои да разберем гледайки G.I. Joe: Змийски очи (Snake Eyes: G.I. Joe Origins 2021).