Шантаво семейство 2 / Monster Family 2 (2021)

Шантаво семейство 2 / Monster Family 2 (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (41 votes)

Харесвате ли филма?

Анимационният филм "Шантаво семейство 2" (Monster Family 2 2021) е продължение на британско-германската приключенска комедия от режисьора Холгер Тапе, която излезе през 2017 г. Предишният филм "Шантаво семейство" завърши с щастлив край - семейство Уишбоун спаси света и заживя щастливо до края на дните си.

Сюжетът на продължението на този анимационен филм се развива година след този щастлив край. Ежедневието принуждава главните герои на "Шантаво семейство 2" да продължат да се борят със своите недостатъци. Синът на Ема и Франк - Макс се оказва най-ниското момче сред връстниците си в осми клас, освен това той носи очила, което става повод за подигравки от страна на съучениците си. Сестра му Фей се бори с комплекс за малоценност, защото й се струва, че всичките й приятели са талантливи по някакъв начин и само тя не може нито да пее, нито да танцува, нито дори е добра в училище. Ема, която е тяхна майка, се опитва да помогне на децата си, но изглежда че те изобщо не харесват нейните съвети.

Един ден семейство Уишбоун получава страхотна новина. Те са поканени на сватбата на вещицата Баба Яга и иконома Ренфийлд, които отдавна са станали част от семейството и са като баба и дядо за децата. Без да се колебаят "шантавото семейство" отива на сватбената церемония, надявайки се не само да отпразнуват това събитие, но и да се забавляват прилично и да се отпуснат. Въпреки това, минута преди да си разменят пръстените, Баба Яга и Ренфийлд са внезапно отвлечени от дръзко, мистериозно и кораво момиче, което е на възрастта на Макс.

Това е Мила Стар, единствената дъщеря на милиардерите Марлен и Мадокс Стар. С помощта на високотехнологични устройства, Мила помага на родителите си да изпълнят важна за тях мисия. Те отвличат същества, които според научния гений на Мадокс, притежават безсмъртие, след което експериментират върху тях, за да получат машина, която да лекува всички болести. В колекцията им освен Бейби Яга и Ренфийлд, присъстват също Дракула, Неси, Йети и Кинг Конг. Ако искат да спасят Баба Яга и Ренфийлд, "шантавото семейство" нямат друг избор, освен да се превърнат отново в чудовища. Ема се превръща във вампир, съпругът й Франк се превръща във Франкенщайн, дъщеря им Фей Уишбоун в мумия, а синът им Макс във върколак.