Чудо / Wonder (2017)

Чудо / Wonder (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.4 (127 votes)

Харесвате ли филма?

От една страна момчето Август Пулман е като всички останали момчета на неговата възраст. Той обича да ходи на рождени дни на приятелите си, да играе на компютърни игри, да се захласва по "Междузвездни войни", да се вихри с любимото си куче, а също да се кара и сдобрява с по-голямата си сестра. Вътрешно той е като останалите деца. Нещо повече, той е много добро дете с красива душа.
От друга страна обаче, Оги, както го наричат близките му, изобщо не е като другите момчета. Първо, той никога не е ходил на училище. Тъй като от първи клас неговата красива майка го обучава у дома. Второ, Август е преживял цели 27 операции на лицето си, защото той… няма лице. Всичко е заради това, че е болен от много рядко генетично заболяване. Сега на главния герой предстои най-сериозното предизвикателство в живота му – Оги тръгва на училище в пети клас, където ще учи сред обикновени деца.
"Чудо" разказва историята на 11-годишния Оги, чиито живот никак не е лесен. Всичките трудности на Август Пулман идват заради деформираното му лице, което има по рождение. След като до 11-годишна възраст момчето общува с много малко хора идва момент, в който това трябва да се промени. Неговите прекрасни родители също преживяват това обстоятелство, защото се притесняват, че другите деца може да го обиждат. Както е известно децата могат да бъдат коравосърдечни, защото не осъзнават трагедията на другарчето отсреща. Главният герой ще се сблъска със ситуации, каквито никога не е преживявал. Ще има и момент, в който ще бъде подложен на тежки подигравки и тормоз от страна на неговите връстници и по-големи ученици. В един момент момчето дори ще се отчае, защото няма да може да намери бързо приятели в училище. Освен всичко това, Оги трябва да приеме себе си такъв, какъвто е. Ще успее ли да го направи? Предстои да разберем гледайки филмът "Чудо (Wonder)".