Четири Коледи / Four Christmases (2008)

Четири Коледи / Four Christmases (2008)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (8 votes)

Харесвате ли филма?

Сигурно се питате, възможно ли е да има четири Коледи? Е, в този филм е възможно, защото става дума за четири семейства, с които са свързани главните герои Брад (Винс Вон) и Кейт (Рийз Уидърспун).

Двамата са млада двойка, която живее под един покрив вече три години. Кейт и Брад обожават живота и забавленията, както и да правят всичко заедно. Те ходят на уроци по танци, прекарват свободното си време в пътешествия и имат традиция да празнуват заедно всяка Коледа. И двамата не харесват семейните връзки и институцията брак, тъй като са от разведени семейства. Главните герои са убедени, че двама души за да се обичат и за да бъдат заедно изобщо не е задължително да са женени.

Действието на филма "Четири Коледи" (Four Christmases 2008) се развива в навечерието на Рождество Христово. Брад и Кейт са планирали да посрещнат Коледа само двамата на брега на океана, далеч от мразовития град, в който живеят. Те вече са на летището с билети за Фиджи, но нещо се обърква и самолетите нито излитат, нито кацат. Екип на телевизия пристига и започва да интервюира ядосаните пътници, които чакат своя полет. Така главните герои се озовават в новинарската емисия, а роднините им започват да ги търсят по телефона, за да ги поканят да отпразнуват Коледата с тях. Така шансът на Кейт и Брад да избягат от роднините си и да прекарат празника на брега на океана се разбива на пух и прах. Двамата ще трябва да навестят четири къщи и да посрещнат четири Коледи.

Тези обстоятелства обаче може да се окажат проверка за връзката им, да разкрият всичките им скрити негативни черти, породени в детството, както и да открият чар в пакостите на племенниците им. Със сигурност роднините и на двамата не са най-прекрасните хора на света, но изправяйки се срещу тях и страховете си Брад и Кейт започват да възприемат семейните ценности по съвсем нов начин.

Филмът "Четири Коледи" (Four Christmases 2008) е романтична комедия от 2008 година на режисьора Сет Гордън по сценарий на Мат Алан. В главните роли ще видим известните холивудски актьори Винс Вон и Рийз Уидърспун.