Честен обирджия / Honest Thief (2020)

Честен обирджия / Honest Thief 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (221 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на дългоочаквания американски екшън Честен обирджия / Honest Thief (2020) се върти около обирджия на банки Том Картър, който решава да започне на чисто живота си в името на любовта. В миналото Том е обрал дванадесет банки в седем щата на САЩ. Той притежава над девет милиона долара налични. И при това никой не знае кой е той, сякаш е човек без самоличност.
След като среща жената на живота си и се влюбва до безпаметност, обирджията решава да се ожени, но преди това да изчисти името си от клеймото на крадец. Единствената цел на Том е да заживее с любимата си без лъжа за миналото и да бъде честен гражданин.
Том се обажда на ФБР за да предложи сделка, а тя е следната – той връща всичките пари в замяна на по-лека присъда. Така самоличността на главния герой става известна. Той все още не подозира, че едно е да решиш да се оттеглиш от криминалния бизнес, а съвсем друго е да го реализираш. Да сте чували за честен крадец? Е, вероятно има единични случаи, като този на Том, но са малко именно защото не е лесно да излезеш от престъпната матрица.
ФБР вече знаят кой е той, че в миналото преди обирите всъщност е бил Томас Долън - морски пехотинец.
По-лошото става след това - двамата корумпирани служители на ФБР, с които Том се е свързал, решават да присвоят милионите му. Те са готови на всичко, дори да убият колега. След като разбират, че Том е честен и парите наистина са истински, двете ченгета успяват да измамят мъжа. Нещо повече те започват да преследват честния крадец. В един момент бившият морски пехотинец, който е на Ти с взривовете и всякакъв вид боеприпаси е принуден да използва старите си умения, за да оцелее физически. Ще успее ли Том да спаси живота си? Предстои да разберем гледайки Честен обирджия / Honest Thief (2020).
В ролята на Том е невероятният Лиам Нийсън, а в ролята на любимата на главния герой е известната актриса Кейт Уолш. Във филма ще видим също така актьорите Робърт Патрик, Жасмин Сефас Джоунс, Джей Кортни, Джефри Донован, Антъни Ремос и др. Режисьор на филма е Марк Уилямс. Сценарият е на Стив Олрич и Марк Уилямс, като последният се изивява и в ролята на продуцент.