Черна птица турски сериал

Черна птица турски сериал

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (44 votes)

Харесвате ли филма?

Турският сериал Черна птица (Kuzgun) пресъздава историята на Кузгун (Баръш Ардуч) и неговата цел - да отмъсти за загубата на своя баща. Всичко започва в неговото детство. Негова близка приятелка по това време е Дила (Бурджу Бириджик). Двамата вярват, че бдят над бащите си като палят свещи, под едно дърво, всяка вечер когато те са на работа. Бащата на Кузгун се казва Юсуф Джебеджи и е полицай. Негов партньор и близък приятел е Ръфат Билгин (Левент Юлген), който е баща на Дила.

Една вечер, докато "бдят" над родители си Кузгун заспива, а неговата свещ угасва. През тази вечер се случва събитие, което ще преобърне живота на двете семейства. Тогава двамата полицаи Юсуф и Ръфат, са на работа и извършват акция. Те залавят опасен и безскрупулен мафиотски бос. Това е Шереф (Онур Сайлак). По време на задържането му обаче има престрелка, при която загива друг техен колега, който е заснел цялата ситуация. Шереф предлага на двамата голяма парична сума, за да не го задържат. Юсуф Джибеджи отказва категорично, но Рафат тайно приема предложението. С парите желае да подсигури лечение на тежко болната си съпруга. Рафат натопява Юсуф (Баран Акбулут) за смъртта колега им, но Юсуф се сдобива със записа, който е възможно да го оневини. Мафиотът Шереф е освободен, Ръфат си получава парите, а Юсуф е арестуван.

През епизодите на телевизионния сериал Черна птица (Kuzgun) Шереф разбира за записа и изпраща, негови хора да го вземат от жена му Мерием (Хатидже Аслан). Тя обаче не знае за съществуването на записа, а мафиотите и поставят ултиматум, взимайки едно от родните й децата, което ще й бъде върнато когато им предаде записа. Тя е принудена да посочи едно от тях и това е Кузгун. Юсуф казва на жена си Мерием, къде е скрил записа, тя го предоставя на безмилостните мафиоти, но Кузгун така и не се връща обратно. За да спаси останалите си деца, тя се премества да живее другаде, докато нещата се уталожат.
През това време Кузгун бяга от мафиотите и се връща в родната си къща, където не открива никой. У него остава чувството, че е изоставен, което ще таи у себе си дълги години. Момчето също решава да напусне Истанбул и успява да стигне до град Невшехир, намиращ се в района на Кападокия. Неговият баща Юсуф не успява да излезе от затвора и е убит.

Основният сюжет в турският сериал Черна птица (Kuzgun) се развива двайсет години по-късно. Кузгун, който е променил своето име на Акча, е станал много успешен охранител. Въпреки че е сменил името си на Акча, той не е забравил миналото си. Неговата цел е да отмъсти на Рафат и Шереф за загубата на баща си. Една от възложените задачи като охранител е безопасността на млада жена, която пристига от Истанбул. Това се оказва неговата приятелка от детството Дила Билгин. Въпреки годините той успява да я разпознае. Тя е в града за тържество в местно училище, чиито спонсор е нейният баща Рафат Билгин. През годините той е изоставил предишната си работа като полицай и вече работи за мафиотите. С парите, които е взел не е успял да излекува жена си, която вече е загубил. Неговата втора съпруга е сестрата на мафиота Шереф, а той вече се е превърнал в неговата дясна ръка.
При срещата между Дила и Кузгун от сериала Черна птица, тя не подозира кой стои пред нея. Дила все още не е забравила приятелят си от детството и не спира да вярва, че някой ден ще се завърне. Междувременно тя е запленена от Акча (Кузгун) и неговата потайност. Двамата попадат в ситуация, в която техният автомобил е преследван от друг. Акча успява да запази живота на Дила от преследващите, а нейният баща му се отплаща. Така Акча отново се връща в родният си град Истанбул и започва да работи за Рафат, на който иска да отмъсти.
Връщайки се там той заживява в къщата, в която е живяла Дила като малка и която се намира до неговият роден дом. За неговата майка Мерием все още не избледнял спомена за Кузгун и все още се надява той да се завърне. Кузгун обаче все още не е забравил спомена за отхвърляне и срещата им не протича добре. Той е твърдо решен да не поддържа отношения с нея, неговият брат Картал (Джанер Шахин) и неговата сестра Кумру Джебеджи (Ахсен Ероглу). Междувременно Кумру също не е забравила случилото се с баща й. Тя е станала репортер и не изпуска случай да напише статия за Рафат и Шереф, с цел да огласи пред обществото за мафиотските им дела. Картал е станал автомонтьор, но не успява да се справи финансово и много често е длъжник.

Как ще се развие историята в сериала Черна птица известен още със заглавието Гарванът? Ще успее ли Кузгун да прости на майка си Мерием? Как ще се развият отношенията му с Дила? Ще успее ли да отмъсти или любовта му към Дила ще го промени? Всичко това ще бъде разкрито постепенно във всички епизоди с бг аудио на турският сериал Черна птица. А неговият разтърсващ финал и последен епизод е повече от вълнуващ...