Ченге под наем / Stuber (2019)

Ченге под наем / Stuber (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (16 votes)

Харесвате ли филма?

"Ченге под наем" (Stuber 2019) е американска комедия от 2019 година на режисьора Майкъл Доуси по сценарий на Трипър Кланси. Във филма участват Кумейл Нанджиани, Мира Сорвино, Дейв Батиста, Натали Моралес, Бети Джилпин, Ико Уайс и други.

По време на бягство от полицаи, гангстерът Ока Теджо убива полицайката Сара Морис. Нейният партньор по служба Вик Манинг (Дейв Батиста) се зарича да отмъсти на убиеца. Минават шест месеца, но в полицията няма никакво развитие по случая на Теджо и затова делото отива във ФБР. Това е неприятно за Вик, тъй като залавянето на престъпника за него е въпрос на чест. Същевременно полицаят има здравословен проблем. Зрението му се влошава и се налага да се подложи на операция. Дъщеря му Никол инсталира на телефона на Вик мобилното приложение Юбер, за да може баща й да ползва такси докато зрението му се възстанови напълно.

Един ден най-неочаквано Вик получава обаждане с важна информация, че Теджо се е появил на хоризонта и след няколко часа ще сключи престъпна сделка. Вик веднага се хвърля към колата си, но нищо не вижда и се налага да извика такси чрез приложението. Не след дълго таксито пристига, а шофьорът е кроткият Стю (Кумейл Нанджиани). Той е много скромен човек и работи като служител в спортен магазин.

Стю кара такси в свободното си време, за да спести пари за бизнеса на момичето, в което е лудо влюбен, но тя още не знае. Той е готов на всичко, за да сбъдне съкровената мечта на своята любима Бека - да отвори фитнес клуб. Младият мъж е много влюбен, но още не е намерил подходящия момент, в който да признае чувствата си. И ето че в деня, когато Вик го повиква, Бека се разделя с гаджето си и моли Стю да прекара деня си с нея. Това е шанс за Стю да й разкрие чувствата си, но не може да се отърве от ченгето Вик, когото трябва да кара из целия Лос Анджелис. Така денят на кроткия Стю се превръща в един истински криминален екшън, дори кошмарен на моменти, който сякаш няма край. Какво още ще се случи в "Ченге под наем" (Stuber 2019), ще разберете гледайки самия филм.