Цар Лъв / The Lion King (2019)

Цар Лъв, The Lion King 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (28 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Цар Лъв" (The Lion King 2019) започва по същия начин както анимацията от 1994 година. В Лъвските земи слънцето изгрява над саваната и животните отиват до Скалата на предците, за да видят новородения наследник. Лъвът и царят на саваната Муфаса стоят на Скалата на предците. Бабуинът Рафики, който е шаман и приятел на кралското семейство, си пробива път през тълпата. Той се изкачва на скалата и поздравява царя Муфаса, като поставя дланта си на челото му. След това Рафики и Муфаса отиват при съпругата на цар Сараби, който държи в лапите си новородения си син Симба. Шаманът Рафики разкъсва билките, които е донесъл със себе си предварително, а после размазва получения прах върху челото на лъвчето Симба. След този ритуал Рафики взима новороденото на ръце и го показва на всички обитатели на саваната, които в отговор с ликуване поздравяват своя бъдещ цар и прекланят глави пред него.

По-късно виждаме мишка, която притичва към пещера, а след това някакви лапи я хващат и държат във въздуха за опашката. Оказва се, че това е Скар, по-малкият брат на цар Муфаса и чичо на Симба. Скар отдавна желае трона. Изведнъж го навестява птицата-носорог Зазу, вестител на царя и Скар изпуска плячката си. В отговор на недоволното възклицание на лъва, Зазу казва, че Муфаса идва насам и Скар ще трябва да подготви някакво оправдание, защо е отсъствал на церемонията по представянето на Симба. Скар се втурва към Зазу, но в този момент се появява Муфаса и му заповядва да спре. След това царят пита брат си защо той не се е явил на церемонията, на което Скар отговаря, че е забравил за нея и демонстративно му обръща гръб. И тук започва най-интересното...

Цар Лъв (The Lion King 2019) е американски музикален, приключенски филм от 2019 година. Режисьор на кинолентата е Джон Фавро. Сценарият на този фотореалистичен CGI филм е написан от Джонатан Робъртс, Айрин Меки, Линда Улвъртън и Джеф Натансън. Продукцията е римейк на едноименната анимация на "Уолт Дисни Пикчърс" от 1994 година. Филмът е озвучен от Бионсе Ноулс, Сет Роген, Доналд Глоувър, Били Ейхнера, Чуетел Еджиофор, Джеймс Ърл Джоунс, Киген-Майкъл Ки, Джон Оливър и други.