Х-Мен: Апокалипсис (2016)

Х-Мен: Апокалипсис

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (136 votes)

Харесвате ли филма?

Събитията в Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще повлияват колосално върху света, където мутанти и хора водят борба за мястото си под Слънцето. Настъпват трудни времена за Земята. На героите предстои да се изправят срещу древен мутант Апокалипсис, роден преди повече от 3000 година пр. Хр. Той е първият мутант в света. Способностите му са изключителни: супер сила, молекулярна манипулация, телепортация, безсмъртие, гениален интелект, манипулация на енергията, псионична сила, технопатия и др. Битката с него може да се окаже последна не само за мутантите, но и за цялото човечество. Древният и могъщ мутант Апокалипсис напуска египетската си гробница след като е прекарал там няколко хиляди години. Този път той е решен да завладее новия свят и да господства над него. За да постигне целта си той вербува Магнито, който се опитва да води обикновен живот. Въпреки това по-късно се превръща в един от "конниците на Апокалипсиса".
Същевременно Професор Х, обучаващ мутантите на изкуството да овладяват силите си и отдалечената Мистик решават да се обединят. Тяхната цел е да предотвратят осъществяването на коварния план на Апокалипсис. Мистик и Професор Х повеждат екип от мутанти с цел да спрат Апокалипсис, който е убеден, че само най-силните имат право на живот. Двамата правят всичко възможно, за да спасят човечеството. В търсене на победа над неуязвимия и безсмъртен монстър, на супер героите предстои да научат повече за произхода на собствения си вид.
Действието във филма "Х-Мен: Апокалипсис" (2016), който е деветата част от поредицата "Х-Мен" на американската компания "Марвел Комикс", се развива през 80-те години. В сюжета е отредено място и за бъдещето, но този път няма да има пътуване във времето, а ветераните Иън Маккелън и Патрик Стюарт не участват в този филм.