Хотел Трансилвания 4: Трансформания / Hotel Transylvania: Transformania 2021

Хотел Трансилвания 4: Трансформания  / Hotel Transylvania: Transformania 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (107 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на анимационния филм "Хотел Трансилвания 4: Трансформания" (2021) се развива в старинен и необичаен хотел "Трансилвания", собственост на граф Дракула. Хотелът се намира далеч от града сред природата. Там отсядат само чудовища, зомбита, мумии и върколаци, за да си починат от човешката цивилизация. Графът не случайно е заграбил именно това място, защото то е далеч от хората. Той го е направил с цел да не го открият хората, които може да причинят зло на любимата му дъщеря Мейвис.

Но един ден всички надежди на графа за спокоен и щастлив живот са унищожени. След като цялото голямо семейство на Дракула се събира, за да отпразнува рождения ден на Мейвис, някакъв непознат идва в хотела. Оказва се, че това е човек на име Джонатан, който е добър и любезен младеж, а в хотела се е озовал съвсем случайно като се изгубил. През цялото време момчето мисли, че всички присъстващи в хотела са хора, но са облечени в по-различни дрехи, нещо като маскарадни костюми. Той дори решава да се сприятели с тях и се включва във вечеринката им. Първоначално граф Дракула има намерението да изгони младежа от празника, но вече е твърде късно да го направи, защото дъщеря му Мейвис вече е забелязала Джонатан.

Младежът всъщност се оказа много весел тип, който не прилича на онези хора - ловци, от които графът толкова се страхува. Неканеният гост става симпатичен не само на гостите на хотела и Мейвис, но и на самия Дракула. Джонатан също е впечатлен от красивата вампирка Мейвис. Така младежът става част от семейството на любимата си и е обсебен от желанието да се превърне в чудовище, за да не се отличава от останалите. И тук започва най-веселото – трансформациите започват да се редят една след друга...

"Хотел Трансилвания 4: Трансформания" (2021) е невероятно забавна компютърна анимация, която е продължение на "Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция". Четвъртата част от анимационната поредица е заснета от режисьорите Дженифър Клуска и Дерек Драймън по сценарий на Генди Тартаковски и Тод Дърам. Анимацията е озвучена от Стив Бушеми, Селена Гомес, Мел Брукс, Моли Шенън, Браян Хъл и други.