Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин

Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.1 (12 votes)

Харесвате ли филма?

"Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин" е американски филм от 2020 година за едноименните супергерои на Ди Си Комикс. Режисьор на филма е Кати Йен по сценарий на Кристина Ходсън.

След събитията във филмът "Отряд самоубийци", Жокера се разделя с Харли Куин (Марго Роби). Девойката страда известно време докато на всички казва, че решението за раздялата е било уж по взаимно съгласие. Една вечер тя отива в нощния клуб на гангстера Роман Сайонис (Юън Макгрегър), който си е криминално проявен нарцистичен злодей, известен още като Черната маска, където се напива. Там тя се запознава с Дайна Ланс, наричана още Черното канарче (Джурни Смолет-Бел). По-късно Дайна спасява пияната Харли при опит за отвличане. В същата нощ Харли унищожава химическия завод Ace Chemicals. Главната героиня неистово се нуждае от нова мисия.
Същевременно полицейският детектив Рене Монтоя (Роузи Перес) разследва серия от убийства, извършени с арбалет. На мястото на взрива в завода полицайката разбира, че Харли е останала без защитата на Жокера. Готъм Сити се намира в абсолютен хаос.

Роман Сайонис изпраща Дайна и неговия верен помощник Виктор Зас (Крис Месина) да откраднат важен за него диамант, в който са кодирани данните на банковите сметки на криминално известното семейство Бертинели, избито преди много години. След като се сдобиват с диаманта, джебчийката Касандра (Ела Джей Баско) открадва скъпоценния камък от Зас. Но полицията залавя крадлата, а тя поглъща диаманта. В същото време Харли, бягайки от Монтоя и други хора, на които е навредила в миналото, е заловена от Роман Сайонис. Той се готви да убие Харли, но тя предлага да му помогне да си върне диаманта. Роман се съгласява, но също така обявява лов на Касандра.

Харли нахлува в полицейското управление, където е Касандра и я освобождава, след което я скрива в скривалището си - тайвански ресторант, собственост на Док. В един момент единствената надежда за оцеляването на малката джебчийка става група супер-жени, начело с Харли. Всичко това ще видите във филмът от 2020 г. "Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин".