Хищници в мрака / Nocturnal Animals (2016)

Хищници в мрака / Nocturnal Animals 2016

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (52 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Хищници в мрака" е драматичен трилър на режисьора Том Форд и е базиран на известния бестселър на Остин Райт "Тони и Сюзън". През 2016 година кинолентата спечели Гран При на 73-я международен кинофестивал във Венеция.
Сюжетът в "Хищници в мрака" се върти около главната героиня Сюзън (Ейми Адамс). Животът й е повече от разкошен, спокоен и уреден. Тя живее в Лос Анджелис, има прекрасен дом, любима работа в собствена галерия и всеотдаен съпруг. Битието на героинята преминава безоблачно, сякаш тя никога не е имала напрегнато минало. Всичко изглежда така, сякаш настоящият й живот винаги ще бъде такъв и никога няма да се промени. Но един ден се случва нещо странно. Сюзън получава неочакван колет от първия си съпруг Едуард, с когото се е развела преди повече от 15 години. В колета има и записка, в която бившият съпруг моли за среща, но не и преди Сюзън да прочете неговия първи голям роман "Хищници в мрака", за да оцени неговите литературни способности. Сюзън дори не подозира, че веднага щом отвори романа ще се върне в онова минало, което е мислила, че е добре скрито.
Главният герой в романа е професорът по математика Тони Хастингс, чиято семейна отпуска се превръща в ужасна и дори опасна за живота. Четейки романа Сюзън дотолкова се увлича, че започва дори да преосмисля отношенията си с бившия съпруг. Книгата е пълна с намеци и загадки, адресирани към нея.
По думите на сценариста и режисьора на завладяващата кинолента Том Форд, Едуард е написал книгата и я е изпратил на бившата си съпруга, сякаш за да й каже: "Ето какво направи с мен!".
Филмът "Хищници в мрака" е за избора, който правим в живота си, както и за това, колко дълго понякога чакаме този момент. Филмът е удивителен и нестандартен, изследващ границата между жестокостта и любовта, между изкуплението и отмъщението. Дали все пак някъде там в него ще има и прошка? Предстои да разберем…