Хари Потър 20-годишнината: Завръщане в Хогуортс (2022)

Хари Потър 20-годишнината: Завръщане в Хогуортс (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (23 votes)

Харесвате ли филма?

Преди 20 години излезе първият филм за момчето магьосник Хари Потър и неговите приятели. През следващите години излязоха на екран нови приключения разказващи за подрастващия магьосник и неговите верни приятели. Всичките осем филма предизвикаха интереса на зрителите и се превърнаха в бестселъри. Това се дължи най-вече на уникалният сюжет и начина на пресъздаване на образите на героите, които остават в съзнанието на хората години наред. През 2022г., чрез специалният епизод озаглавен "Хари Потър 20-годишнината: Завръщане в Хогуортс", актьорите се завръщат в Хогуортс, за да отпразнуват своята годишнина от началото на първия филмов епизод "Хари Потър и философският камък". Разказвайки очарователната история по създаването на поредицата за Хари Потър, чрез непоказвани до сега разговори и интервюта с актьорския състав, филмът отвежда феновете на неповторимо вълшебно пътешествие през годините, на едни от най-обичаните филмови герои.

В "Хари Потър 20-годишнината: Завръщане в Хогуортс" (2022) се събират отново всички актьори, изиграли главните роли. Филмът потапя зрителите в носталгична атмосфера, докато порасналите вече актьори се завръщат към добре познатата обстановка на Училището за магьосничество Хогуортс. Този филм ни връща назад във времето, разказвайки за самото създаване на филмовата поредица посредством нови и трогателни интервюта и откровени разговори с актьорите.

"Хари Потър 20-годишнината: Завръщане в Хогуортс" (2022) е среща на стари приятели, които са завинаги свързани с връзките на приятелството и семейната сплотеност. И въпреки че творческите им пътища се разминават след снимките, годините на съвместни приключения не са били напразни. Създателката на поредицата книги Джоан Роулинг, по която са базирани филмите, не присъства в този епизод. Тя ще бъде показана само в архивни кадри.

Актьорите участващи в главните герои се срещат за първи път на крехка възраст. Те израстват заедно по време на снимките на поредицата в магическия пейзаж на училището за магьосници. След края на поредицата всеки от тях продължава актьорската си кариера. Сега, две десетилетия по-късно, те имат шанс да се срещнат заедно и отново да попаднат в онази магическа и вълшебна среда.