Уолдо / Last Looks (2021)

Уолдо / Last Looks (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (4 votes)

Харесвате ли филма?

Главният герой на детективският екшън филм Уолдо (Last Looks 2021) е някогашният ексцентричен полицай от Лос Анджелис - Чарли Уолдо (Чарли Хънам). След инцидент свързан с работата му, той се пенсионира позорно, опетнявайки доброто име на полицейското управление на Лос Анджелис. Сега Уолдо живее в каравана далеч от хората, използва състезателен мотор и автобус вместо кола и се опитва да забрави за миналото си. Наслаждавайки се на всеки изживян ден, раните от миналото му са почти зараснали, но продължават да му напомнят за неговото минало. Уолдо почти не говори с никого и се радва на горската природа, опитвайки се да забрави живота в мегаполиса. Но много скоро се случва нещо, което ще го принуди да изостави тази идилия и да се завърне отново в цивилизацията.

Един ден бившата приятелка на Уолдо - Лорена (Морена Бакарин) отива да го посети с луксозна кола. Срещата не е спонтанна. Тя има работа за бившото ченге – да разследва нашумялото убийство на съпругата на скандалния актьор Алистър Пинч (Мел Гибсън). Алистър се отличава не само с многобройните си фенове, но и с непристойното и безразсъдно поведение, което проявява на снимачната площадка на телевизионното си шоу. Именно Алистър е заподозрян като извършител на съпругата си Моника, а задачата на Уолдо е да докаже неговата невинност. Това всъщност е неговият първи случай като частен детектив, затова той ще направи всичко възможно, за да разреши случая. В резултат на това бившото ченге оставя живота си в гората и започва упорито разследване.

Уолдо обаче няма достатъчно време, за да разреши случая. Той ще бъде нападнат от бандити. Нещо повече, бивши негови колеги също се опитват да му попречат в разследването. По този начин ясно дават да се разбере, че Уолдо е презиран от полицейско управление на Лос Анджелис. За да разреши случаят, детективът ще трябва да се бие с гангстери, холивудски звезди и дори преподаватели, в опит да изчисти името на Пинч или да потвърди вината му.