Уикенд по френски

Уикенд по френски

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (140 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Уикенд по френски" ни поднася известна доза хумор, комбиниран със серия увлекателни сцени за приятелството и разбирателството, хармонията и вечно каращото се помежду си семейство.
Сюжетът в "Уикенд по френски" се върти около двойка на средна възраст от английско потекло – Ник и Мег. Те са различни, но се обичат и имат дългогодишен брак, въпреки многото неразбирателства и проблеми в отношенията им. Ник е леко разсеян, привидно съгласяващ се с всичко и много доверчив. От другата страна е жена му Мег, която държи всичко да бъде винаги в идеален ред, а контролът е основната й мания. Между Мег и Ник не може да се каже, че няма химия и това силно си личи в дълготрайните им кавги, които обаче винаги завършват по лирически наивно, красиво и дори хармонично. Все пак проблемите между двамата са налице и те са готови да се борят с тях. Така се ражда и идеята Мег и Ник да тръгнат на едно, пътуване до града на любовта - Париж. Тук двамата ще се опитат да изгладят нещата помежду си, когато съвсем случайно приятелят на Ник – огромната суперзвезда сред научните среди на Сащ, Морган не се намеси. Следват доста интересни случки, един прием, няколко скандала и един уникален край – краят на кавгата и началото на любовта, която отдавна е започнала и със сигурност, няма да свърши просто ей-така от само себе си...
Гледайте "Уикенд по френски" и се потопите в магията на Париж и историята на Ник и Мег, които ще се опитат да преоткрият отново любовта си един към друг.