Уестсайдска история / West Side Story (2021)

Уестсайдска история / West Side Story 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.4 (9 votes)

Харесвате ли филма?

В новата екранизирана версия на мюзикъла "Уестсайдска история" (West Side Story 2021) действието се развива през далечните 50-те години на миналия век в Ню Йорк. Сюжетът се върти около две улични банди: потомци на бели емигранти и пуерториканци, които хич не се обичат. В разгара на уличната война между "Акулите" и "Ракетите", която никога не утихва, се ражда любовта. Бившият член на една от уличните банди Тони (Ансел Елгорт) се влюбва в Мария (Рейчъл Зиглър), чийто брат е лидер на неговите заклети врагове. От този момент тръгва трогателната история за чистата и забранена любов на фона на нестихващата война между двете тийнейджърски банди в Ню Йорк.
Режисьор на филма е легендарният Стивън Спилбърг. За ролята на главния герой Тони, той е избрал американския актьор, певец и DJ Ансел Елгорт. Така той стана приемник на актьора Лери Керт, изиграл първи ролята на сцената на Бродуей, а също така и на Ричард Беймър, известен още от знаменития сериал "Туин Пийкс", носител на множество награди "Оскар".
За ролята на главната героиня Мария, режисьорът е избрал Рейчъл Зиглър. Новото попълнение на Холивуд е на 17 години. Тя е ученичка и невероятна късметлийка, защото получава шанса да работи с легендата Спилбърг.
Сценарият на новата екранизация на "Уестсайдска история" (West Side Story 2021) е на Тони Къшнър. Между другото, един от съавторите на сценариста е отбелязал по-рано, че музикалните номера, а те са общо 11, ще останат непроменени, както и това, че екипът ще се опита да създаде филма възможно най-близо до оригиналния мюзикъл.
Припомняме, че в центъра на сюжета на "Уестсайдска история" (West Side Story 2021) стои едноименният бродуейски мюзикъл, който на свой ред представлява адаптация на световноизвестната драма на Уилям Шекспир "Ромео и Жулиета". Първата премиера на мюзикъла се състоя през 1957 година. От тогава интересът на зрителите към постановката не стихва.
Още през 2014 година Стивън Спилбърг изрази публично интереса си към заснемането на сюжета. Това пък подбуди 20th Century Fox да придобие съответните права за активиране на проекта.
Кой ще спечели уличната война и дали любовта на Тони и Мария ще оцелее? Предстои да разберем от филма "Уестсайдска история" (West Side Story 2021).