Убийство за Оскар / The Comeback Trail (2021)

Убийство за Оскар / The Comeback Trail (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.5 (26 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Убийство за Оскар" (The Comeback Trail 2021) е новата американска комедия с участието на цяло съзвездие легендарни кино-звезди. Във филма "Убийство за Оскар" ще имаме удоволствието да гледаме невероятната актьорска игра на големите легенди Робърт де Ниро, Томи Лий Джоунс и Морган Фрийман. Комедията е римейк на едноименната кинолента на Хари Хурвиц, излязла на екраните през 1982 година.

Сюжетът на "Убийство за Оскар" се върти около главните герои Макс Бърбър (Робърт де Ниро), Реджи Фонтейн (Морган Фрийман) – местен мафиот и залязлата холивудска звезда Дюк Монтана (Томи Лий Джоунс). Макс е типичен кинопродуцент, който се занимава с производство на филми в Холивуд. Но като повечето продуценти в киноиндустрията и той е малко мошеник и повече спекулант. Макс не пропуска нищо, в целта си да привлече инвестиции от различни източници. Той не се интересува от начина на печелене, стига да има достатъчно пари, за да създаде филм. Именно поради тази причина много от колегите му в Холивуд го смятат за безпринципен и дори опасен тип. До него винаги е неговият помощник Уолтър (Зак Браф).

Един ден Макс се забърква в сделка с голям мафиотски бос Реджи Фонтейн (Морган Фрийман). Без да прецени силите си правилно, продуцентът губи получените от него пари и така се превръща в цел номер едно за най-опасните престъпници. Мафиотът Реджи е готов да даде на продуцента още малко време, за да може той да намери необходимата сума. Така Макс разполага със 72 часа, в които трябва да намери парите и да върне дълга на мафията, в противен случай последствията за него може да се окажат необратими.
В търсене на подходящи варианти за бързо печелене на пари, Макс и Уолтър разглеждат различни варианти. В един момент двамата разбират от новините по телевизията, че един прохождащ актьор е спечелил 5 милиона долара от застраховка, след като пострадал още в първия ден на снимачния процес. Макс и Уолтър се сещат, че много от актьорите от тяхната база данни са със застраховки. И тогава на двамата хрумва гениалната идея спешно да започнат да снимат уестърн, в който да поканят за главната роля пропадналия пияница, склонен към суицидни действия, актьора Дюк Монтана (Томи Лий Джоунс). Какво ще се случва на снимачната площадка? Ще оцелее ли Дюк? Предстои да разберем гледайки комедийният филм "Убийство за Оскар".