Убийство в Ориент Експрес / Murder on the Orient Express (2017)

Убийство в Ориент Експрес / Murder on the Orient Express (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.5 (33 votes)

Харесвате ли филма?

Има нещо странно в това, че напълно непознати хора са принудени да прекарват множество дни заедно, макар че ги обединява едно желание - да се преместят от едно място на друго и никога повече да не се срещат. В този влак витае духът на злото. Един от пътниците е мъртъв. Щом е станало убийство, значи убиецът е сред пътниците и всеки от тях е заподозрян...
"Убийство в Ориент Експрес" е новата екранизация на най-прочутия криминален роман на Агата Кристи, публикуван за първи път във Великобритания през 1934 година. Сюжетът се върти около 13 пътници във влака "Ориент Експрес", който след полунощ засяда в снежни преспи. На сутринта пътниците откриват, че са с един по-малко. Станало е убийство, а убитият е американски магнат. Той е намерен мъртъв в своето купе, а интересното е, че врата на купето му е била заключена отвътре. Пътуващите във влак са в паника. Те се намират напълно откъснати от света, а мисълта, че убиецът може да е сред тях, направо ужасява. В същото време във влака пътува един от най-добрите детективи в света Еркюл Поаро. Всъщност той е единственият човек в "Ориент Експрес", който може да открие убиеца. Така всички пътници разчитат изцяло на детектива Поаро.
По молба на пътуващите той се захваща да разследва случая, който от самото начало се оказва доста странен. Върху тялото на убития има 12 прободни рани от нож, както смъртоносни, така и по-леки. Раните са били нанесени от левичар, но и с дясна ръка. В купето на убития Поаро открива и много улики, като всичките сочат към хора, които на пръв поглед нямат никакво отношение към случая. Освен това, алибитата на пътниците взаимно се потвърждава от хора, различни един от друг.
Детективът започва да разплита нишката и един ден събира всичките пътници, за да им представи две версии. Какво открива детектив Еркюл Поаро? Предстои да разберем гледайки "Убийство в Ориент Експрес".