Тъмно минало / Vanquish (2021)

Тъмно минало Vanquish 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.8 (6 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Тъмно минало" (Vanquish 2021) се върти около двама главни герои – Виктория (Руби Роуз) и Деймън (Морган Фрийман). Виктория се опитва да загърби тъмното си минало, Деймън е пенсиониран полицай, който я принуждава да изпълнява заповедите му и държи дъщеря й Лили като заложник. Виктория е принудена да унищожи няколко гангстера, в противен случай повече никога няма да види детето си.

Истината е че двамата се познават отдавна, защото Деймън е неин бивш наставник. Той също има тъмно минало, тъй като е прикривал корумпирани ченгета. Вече на преклонна възраст и в инвалидна количка бившият полицай решава, че трябва да поправи грешките си от миналото. Той предлага на Виктория пари за лечението на дъщеря й Лили. Младата жена отказва. Деймън обаче я кара да вземе парите така или иначе. По-точно Виктория трябва сама, рискувайки живота си, да ги вземе от различни престъпници в пет различни точки на града. Ако не го стори тя няма да получи дъщеря си обратно, която Деймън е отвлякъл тайно.

Възрастният мъж е в инвалидна количка и е разкъсан от чувство за вина за действията си в миналото. Въпреки, че живее в прекрасна къща и сякаш нищо не му липсва, той съжалява, че е прикривал корумпирани полицаи. За да изкупи вината си измисля план с участието на Виктория, която е оставила престъпния живот и се опитва да бъде обикновена майка. Но този план е доста странен и променя живота й напълно. Задачата поставена от Деймън е да се ликвидират определени гангстери в различни точки на града и да се вземат парите им. Всичко това трябва да стане само за една нощ. След като Виктория свърши тази работа, тя ще получи детето си обратно.

Така започва една от най-тежките нощи в живота на главната героиня, която със своя Харли-Дейвидсън отпрашва към целта. Виктория оставя след себе си много мъртви тела, но същевременно се опитва да разбере истинската причината за този странен план на Деймън. Ще успее ли да разкрие истината? Предстои да разберем гледайки филма "Тъмно минало" (Vanquish 2021).