Тъмната кула / The Dark Tower (2017)

Тъмната кула / The Dark Tower (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (46 votes)

Харесвате ли филма?

Нашият свят не е единственият от съществуващите. Заклетите врагове на Роланд Дискейн, (последният от ордена на стрелците), и Уолтър О’Дим, който е известен още и като Човекът в черно, водят вечна борба. На карта е заложена митичната Тъмна кула - последният бастион на надеждата на Вселената, без която светът ще се озове в пълен хаос и разруха. Силите на доброто и злото ще трябва да се изправят в последната битка, защото Роналд е единственият, който може да спре Човекът в черно, преди злодеят да унищожи Тъмната кула.

Сюжетът на филма "Тъмната кула" е базиран на най-продължителната поредица от романи на ненадминатия американски писател Стивън Кинг. Филмът ще ни пренесе в постапокалиптичен свят, който се намира на ръба на оцеляването. Единственият, който може да спаси този свят и други Вселени е главният герой Роланд Дискейн, който е последният рицар от ордена, чиято главна задача в продължение на много векове е да защитава силата, създала света и способна да го унищожи.
Във всеки свят Силата се материализира различно - за Роланд тя е Тъмната кула, в която е заключено вселенско зло, което се опитва да излезе навън и да пороби света. Борбата на Дискейн е срещу злодея О’Дим или както го наричат още Човекът в черно, чиито съратници са ликвидирали всичките стрелци от ордена, бивши другари на Роланд, който успя да оцелее в чистката. Сега главната задача на последният стрелец е да намери Тъмната кула и да унищожи врага. Ако той не успее да се справи с тази задача, постапокалиптичният свят и редица други Вселени ще бъдат унищожени.
Ситуацията се усложнява, когато рицарят идва в съзнание и разбира, че се намира в безкрайна пустиня, без да има и най-малка представа, как да се измъкне от там и да стигне до целта. Но, Роланд е стрелец и няма никакво намерение да се предава. Предстои му огромно изпитание, което не всеки може да издържи. Ще успее ли главният герой да се справи? Предстои да разберем гледайки Тъмната кула / The Dark Tower (2017).