Трансформърс: Последният рицар / Transformers: The Last Knight (2017)

Трансформърс: Последният рицар / Transformers: The Last Knight 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.7 (161 votes)

Харесвате ли филма?

Всичко започва от най-великата легенда. Хиляда години тя е пазена в тайна, с цел Земята да бъде защитена от ужасно бъдеще. Но ще дойдат лоши времена, когато без водачи ще настъпи истински хаос. Ще започне да тече война между два свята – хора и роботи. Съвсем скоро ще изчезне всичко, което човеците обичат и ценят. Но само единици ще могат да я спрат и променят хода в историята на човечеството. Когато светът се озове на ръба на пропастта няколко смелчаги ще се втурнат да се борят с могъщото зло.
Сюжетът на "Трансформърс: Последният рицар (Transformers 5)" се върти около това, че след като преживява опустошителната хонконгска битка, Оптимус Прайм неочаквано се сблъсква с нова заплаха, с която обаче няма да може да се справи сам. Именно с това интригуващо начало започва "Трансформърс: Последният рицар" - новият филм от фантастичната поредица "Трансформърс".
Оптимус Прайм осъзнава доколко е сериозна заплахата, с която всеки момент Земята ще се сблъска. Така последният рицар-трансформър потегля към дълбочината на Галактиката, за да открие необходимата му помощ. В същото време Галватрон започва да строи нов космически мост, по който на Земята ще дойде още едно зло. На това зло ще противостоят няколко души - Английският Лорд (сър Антъни Хопкинс), Бъмбълби, Кейд Йегър (Марк Уолбърг) и Професорът от Оксфорд (Лаура Хадок).
Хората, без да дочакат "Последният рицар" да ги спаси, отново задействат програма за създаване на трансформъри. Така назрява едно невиждано досега нито за хората, нито за роботите противоборство. Никой във Вселената не знае какъв ще е изходът от това епично сражение. Същевременно е ясно само едно, че ключът към спасението се пази в дълбоките тайни от миналото, в една скрита преди много векове история на трансформърсите, дошли някога на нашата планета.
Така в живота на всички хора настъпва момент, в който те ще са принудени да правят различни избори. Този път преследваните ще се превърнат в герои. Единият свят със сигурност ще оцелее, но дали нашият или техният? Всичко това ще разберем от филмът от 2017 "Трансформърс 5: Последният рицар".