ТО / It (2017)

ТО / It (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (57 votes)

Харесвате ли филма?

Годината е 1986. Действието на филма "ТО / It" се развива в малкото градче Дери в щата Мейн, което на пръв поглед не се различава от останалите градове. Там живеят обикновени хора, като във всеки град по света. Но така изглежда само на пръв поглед… Истината е, че в Дери изчезват хора 6 пъти повече, в сравнение с който и да било град. А още по-голямо е количеството на изчезнали деца. Причината се крие в това, че градчето е подложено на постоянен тормоз от страна на загадъчен сериен убиец, който с нечовешка жестокост убива деца. Така седем единадесетгодишни момчета решават да разследват тези странни изчезвания. Те се озовават в колектора на една старинна сграда. Така всеки от тях по отделно се сблъсква със загадъчното зло – ужасният монстър, който може да се превъплъщава в най-различни форми и образи. Децата започват да разбират, че виновникът за всичките ужасни случаи е клоунът Пениуайз, който най-вероятно живее в колектора. Един ден децата ще се сблъскат с най-големите си страхове, които дори не са подозирали, че имат…
В новия филм от 2017г "ТО / It" ужасният клоун Пениуайз примамва деца с балони и оранжеви помпони. В място, известно като "Степите", малчуганите се обединяват в "Клуб на неудачниците". Те решават да намерят и унищожат чудовището. Лидер на "Неудачниците" става Бил Денбро, чийто брат е убит от клоуна Пениуайз и сега момчето е настроено за мъст.
Но освен чудовището, момчетата са преследвани от местния хулиган Хенри Бауерс и неговите приятелчета, което от друга страна още повече сплотява момчетата от "Клуба на неудачниците".
Драматичният филм "ТО / It", заснет от режисьора Андреас Мускети по едноименния роман на Стивън Кинг, разказва за всички детски страхове, с които ще се сблъскат героите от кинолентата. Единственият шанс за оцеляване ще бъде човешката сплотеност.