Те живеят в нощта / Live by Night (2017)

Те живеят в нощта / Live by Night (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.6 (48 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филмът от 2017г "Те живеят в нощта / Live by Night" се развива в един обикновен американски град по време на сухия режим. В тези нелеки времена за Америка (1920-1933 г.), всеки неин гражданин е зает само с търсене на начини за изкарване на пари и за прехрана на семейството си. Такава голяма бедност и разруха е идеален стимул за процъфтяване на криминалния свят, в който различни персони започват активна дейност.
Главният герой на кинолентата Джо Коглин (Бен Афлек) е син на полицай. Той е талантлив счетоводител, но също влиза в редиците на престъпните групировки. Джо прави тази отчаяна крачка заради суровата реалност на живота, заради която няма възможност да изхранва дори самия себе си. Въпреки това той не губи надежда един ден да се върне към обикновения живот и продължава да работи като счетоводител, но паралелно с това се занимава с контрабанда, въпреки упреците на баща му. С времето обаче главният герой затъва все повече в дебрите на криминалния свят. След десет години примерното момче Джо се превръща в истински главатар на криминалния синдикат. Той вече работи за виден гангстер, което му позволява да се издигне на нов жизнен етап.
Същевременно пиенето на алкохол в страната не спира и дори се става повече, но в по-лоши условия – спиртните напитки са с по-ниско качество и на доста по-високи цени. Така американското общество се разделя на две части "сухи", които подкрепят сухия режим и на "мокри", които са против режима, който всъщност не забранява консумацията на алкохол, а продажбата му. В действителност в първите месеци след въвеждането на този режим намаляват убийствата, извършени след употреба на спиртни напитки, но постепенно започва да процъфтява организираната престъпност, отварят се множество тайни заведения. И единствените, които печелят много добре от цялата тази работа са хората, които развиват контрабандна дейност.
Колко дълго ще се задържи в криминалния свят Джо и ще се примири ли баща му с този негов бизнес? Как ще завърши цялата тази авантюра за Джо Коглин? Предстои да разберем гледайки филма от 2017г "Те живеят в нощта / Live by Night".