Тенет / Tenet (2020)

Тенет / Tenet (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (84 votes)

Харесвате ли филма?

Тенет (2020) е един от дългоочакваните филми в годината на пандемията от COVID-19. Той е определян като епичен екшън, а действието му се развива в сферата на шпионажа от международно ниво.Сюжетът се върти в недалечно бъдеще. В света върлуват множество най-различни опасни групировки, които с всеки изминал път все по-умело успяват да заобиколят поредния капан на специалните служби. В тази връзка се организира специална мисия, в която се включват двама много опитни агенти. Тяхната задача е да се внедрят в основния клан на главорезите, от който произлизат другите опасни групировки.
Задачата обаче е много сложна и за да успеят, двамата ще обиколят седем страни,ще се озоват в епицентъра на множество престрелки и чак тогава ще разберат, дали поставената от ръководството им задача е изпълнима. Отговорността на двамата главни герои е грамадна. Именно от тях зависи дали над човечеството ще надвисне сериозна заплаха. Сюжетът на филма "Тенет" е тясно свързан с пространствено-времевия континуум.
Главният герой ще се сражава за спасението на света и ще преминава през мътните реалности на международния шпионаж, а съвсем скоро мисията му ще излезе от реалния ход на нещата. Мъжът ще се изправи пред инверсия - специална техника за управление на времето. Така той ще избере да умре, но не и да изостави колегите си.
Тестът, през който ще трябва да премине не е по силите на всеки. За да си свърши работата главният герой на "Тенет" трябва да е наясно каква точно заплаха стои срещу него и колегите му. В един момент ще установи, че това е най-важната мисия в живота му – екипът се опитва да предотврати Третата световна война. Тя няма да е ядрен холокост, но определено ще е нещо подобно.
Думите ще бъдат от значение. Защото те както могат да отварят врати, така и да ги затварят. Ако иска да спечели битката главният герой ще трябва да се научи да гледа на света по нов начин, в противен случай е загинал. И тук дори не става въпрос да се опитва да разбере случващото се, а просто да го почувства. Ново измерение, нов поглед, нов свят...
Режисьорът на филма Кристофър Нолан определи "Тенет" като своя най-амбициозен проект. Филмът е заснет в различни страни, сред които са: Индия, Естония, Великобритания и др.