Тайната на Коко / Coco (2017)

Тайната на Коко / Coco 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.9 (175 votes)

в Ролите:

Харесвате ли филма?

Той се казва Мигел (Коко) и е само на 12 години. Живее в малко мексиканско селце, в семейство на обущари. Момчето е лудо по рока, попа и музиката изцяло. Той е истински меломан. Има обаче един голям проблем – музиката в семейството му е табу, защото я считат за проклятие…
Някога дядото на Мигел е оставил съпругата си, по-точно баба му, заради мечата си, която сега не дава мира и на Мигел. Нещо повече, бащата на момчето е направил същото, заминал да търси реализация на музикалната си мечта. Оттогава бабата и майката на Мигел не искат и да чуят за музика, а точно тя привлича и омагьосва главния герой.
Точно като предците си, Коко е готов на всичко, за да свърже живота си с музиката. Но проблемът е там, че момчето все още е малко и не може самостоятелно да постигне нещо в живота си, а бабата, която го възпитава не иска да знае нищо за музиката и музикалните успехи на своя талантлив внук.
Бащата и дядото на Мигел отдавна са напуснали семейството в търсене на музика и слава, но така и не се разбра, дали са успели да ги намерят. Те никога повече не се завърнали в родния дом. Един ден Мигел открива, че между него и неговия любим певец Ернесто де ла Крус, вече покойник, съществува някаква негласна връзка. За да разкрие това необяснимо явление, Мигел решава да се впусне в едно наистина лудо приключение.
Той тръгва към Страната на мъртвите, за да се види и говори със своя кумир. Когато пристига там обаче, Мигел среща душите на своите предци. Освен това, Коко (Мигел) се запознава с духът Хектор (в облика на скелет), който се превръща в негов съдружник и проводник. След като се сприятеляват двамата тръгват да издирват Ернесто де ла Крус. Оттогава и започват удивителните приключения на главния герой, а всичко тайно започва да става явно. Как ще завърши пътешествието на Мигел в страната на мъртвите музиканти? Предстои да разберем гледайки анимацията "Тайната на Коко / Coco".