Съюзени / Allied (2016)

Съюзени / Allied (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.5 (52 votes)

Харесвате ли филма?

Романтичният трилър "Съюзени / Allied" (2016) на легендарния режисьор Робърт Земекис е базиран върху истинска любовна история на двама агенти, която сценаристът Стивън Нат лично е чул на 21-годишна възраст.
Годината е 1942. След страстен роман с прелестна французойка по време на опасна мисия в Северна Африка по отстраняване на важен немски чиновник, на американския агент Макс Ватан (Брад Пит) съобщават, че жената за която е женен и от която има дете най-вероятно е шпионин.
Малко по-рано, когато Ватан се запознава с Мариан Бесежу (Марион Котияр) от Френската съпротива по време на мисията, той дори не подозира какво бъдеще го чака, че двамата отново ще се срещнат в Лондон, ще се оженят и Мариан ще му роди дете, а бракът им ще бъде повече от прекрасен.
Денят, в който службите му съобщават ужасните предположения се превръща в най-ужасния му ден от живота на фона на ужасите в разгара на Втората световна война. На Ватан поставят условие - да разбере истината и ако предположенията спрямо Мариан се окажат верни, лично да я отстрани физически. От този момент настъпва истинският кошмар в живота на Ватан и съпругата му. Той разполага само със 72 часа, за да разреши случая.
Така Макс започва собствено разследване. Той отказва да повярва на неприятното съобщение, а още повече да убие собствената си жена, майка на детето му. След като започва да разследва случая, неминуемо в семейния живот настъпват кардинални промени - недомлъвки, подозрения, а интуицията на Мариан подсказва, че нещо със съпруга й не е наред. На въпросите й, защо е променил държанието си спрямо нея, Ватан не успява да отговаря убедително. Съмненията се засилват и всичко изглежда изгубено. Времето тече и Ватан трябва да вземе някакво решение. Колкото повече Макс се доближава до истината, толкова повече се убеждава, че в тази история не всичко е толкова очевидно, както изглежда на пръв поглед.
Ще угоди ли Ватан на разузнаването, отправило ужасното обвинение по адрес на жена му и ще изпълнили ли тяхното условие? Всичко това предстои да разберем във филма "Съюзени / Allied" (2016).