Стар Трек: Отвъд / Star Trek Beyond (2016)

Стар Трек: Отвъд / Star Trek Beyond (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.2 (39 votes)

Харесвате ли филма?

Новия тринадесети по ред филм от популярната космическа поредица "Стартрек" – фантастиката "Стар Трек: Отвъд", ще се превърне в най-опасното приключение в живота на целия екипаж на космическия кораб "Ентърпрайз". Такива приключения досега никога не са се случвали на героите от поредицата. Зрелището и екшънът, които се разиграват в безкрайната Вселена са гарантирано зашеметяващи. Ако в предните епизоди легендарният екипаж на "Ентърпрайз" е защитавал Галактиката от надвисналата заплаха успешно, този път обстоятелствата са много по-различни.
Всичко започва с това, че ударният екипаж на известния кораб, в състава на който са: капитан Джеймс Тиберий Кърк, командир Спок, инженер Скот, доктор Броунс, офицер Ухура, пилот Чеков и всички останали, по-малко забележими персонажи, е изправен пред нова заплаха от напълно непознат вид пришълци. Този път атаката е толкова мощна и неочаквана, че героите не успяват да я отразят своевременно и се озовават в плачевна ситуация. Техният любим кораб "Ентърпрайз" е разрушен. Оцелелият по чудо екипаж каца в спасителни капсули на непозната планета и моментално се озовава в плен на недружелюбни местни жители. Разбира се, в сюжета присъства и фигурата на коварен злодей, а всеки, който се озове в плена му бива убит. За да се противопостави на безмилостния враг, капитан Кърк трябва да събере отбор, с който да измъкне от плен хората си и да започне контраатака на планетата и в Космоса. Към екипажа се присъединяват три колоритни жени: капитан на един друг кораб, президентът на Федерацията на планетите и съпругата на доктор Маккой.
Ще спаси ли капитан Кърк хората си като се има предвид че с такъв жесток и коварен враг те наистина досега никога не са се сблъсквали? Ще могат ли героите от "Стартрек" да се съберат отново заедно и да преодолеят трудностите? Ще могат ли да отмъстят и за разрушенията на техния космически кораб, който с времето се е превърнал в техен роден дом? Предстои да разберем от фантастичната сага от 2016г "Стар Трек: Отвъд / Star Trek Beyond".