Спонтанно / Spontaneous (2020)

Спонтанно / Spontaneous (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.9 (10 votes)

Харесвате ли филма?

Във филмът "Спонтанно" (Spontaneous 2020) един ден без никакво логично обяснение, гимназистите в обикновено американско училище започват да експлодират като балони. Никой не знае на кого и кога това ще се случи следващия път. Колкото и да е странно, но хората дори и в този случай успяват да се адаптират към живота. Нещо повече главните герои Мара (Катрин Лангфорд) и Дилън (Чарли Плъмър) решават, че е време да се влюбят един в друг. Разбира се, това също става спонтанно. Двамата осъзнават, че всеки момент може да е последен, поради това решават да си позволят да излязат изцяло от рамките на възрастовите ограничения и да се възползват пълноценно от връзката си.

Главната героиня Мара Карлайл, която учи в гимназията в град Ковингтън разказва историята във филма от първо лице. Всичко започва когато един ден точно в час по математика една от съученичките на Мара експлодира, при това в пряк, а не в преносен смисъл. Незабавно започва да се води разследване на случая. Един от учениците забелязва, че случилото се много прилича на филм на Дейвид Кроненберг, но никой освен главната героиня не разбира шегата му. Така започва невероятната любовна история. Тийнейджърът Дилан отдавна е влюбен в Мара и вероятно никога не би набрал смелост да я заговори, ако не се беше случила ситуацията с тяхната съученичка.

Първата среща на героите се случва веднага след погребението, защото те започват да осъзнават, че няма много време за губене. Следващата експлозия се случва по време на футболен мач, точно в момента на първата среща на Мара и Дилън. Героите разбират още по-осезаемо, че трябва да живеят на един дъх, защото смъртта може да прекъсне живота им във всеки един момент. Връзката им се развива бързо, посред пръски кръв и обща паника.

В гимназията тийнейджърите започват да експлодират един след друг и никой не може да разбере причината за тези внезапни смъртни случаи. Ще оцелеят ли двамата влюбени? Ще разкрият ли загадката на странното явление учените и агентите на ФБР? Всичко това във филмът "Спонтанно" (Spontaneous 2020).