Соник: Филмът / Sonic the Hedgehog (2020)

Соник: Филмът 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 10 (9 votes)

Харесвате ли филма?

"Соник: Филмът (Sonic the Hedgehog 2020) е приключенски комедиен филм от 2020 година, базиран на известните видеоигри Sonic the Hedgehog на Sega. Главният герой Соник е извънземно синьо човекоподобно таралежче с весел нрав. Той може да тича със свръхзвукова скорост. В него има колосален източник на енергия.

Но да се върнем малко в миналото: Като дете Соник живее на друга планета, където неговият настойник, бухалът на име Дългият Нокът (Longclaw), го увещава да не демонстрира своята сила пред околните. Но Соник, разбира се, не го послуша. В резултат на това те са атакувани от племе ехидни, които искат да заловят Соник заради неговите суперсили. Дългият Нокът грабва непослушкото и отлита с него, но е прострелян. За да защити Соник, бухалът му дава торбичка с необичайни пръстени за хиперкосмически пътувания, за да го изпрати на друга планета (в случая на Земята). Всичко това става докато се опитва да привлече вниманието на ехидните върху себе си и да ги задържи, докато Соник се възползва от вълшебните пръстени. Бухалът успява да му даде последни наставления. Той предупреждава непослушното синьо таралежче, че ако на Земята го разкрият, тогава ще трябва да се премести на друга планета, която обаче за разлика от Земята е много унила и обитавана само от гъби.

От този случай са минали десет години. Соник се укрива на Земята в околностите на малкото градче Грийн Хилс в щата Монтана (САЩ).
Соник просто наблюдава живота на местните граждани и обожава местния шериф Том Ваковски и неговата съпруга ветеринар Мади. Том наскоро е нает от полицейското управление в Сан Франциско и на семейството предстои преместване. Въпреки че Соник остава оптимист и се радва на живота, той се чувства самотен и мечтае да намери истински приятели.

Една вечер докато играе сам със себе си бейзбол, той много силно осъзнава самотата си. Той се разстройва силно и започва да тича по игрището с невероятна скорост. От прекалено много емоции от него изригва мощен енергиен заряд генериращ електромагнитен импулс. Той преминава по цялата северозападна тихоокеанска част на САЩ и деактивира цялата електрическа система в този регион. И тук започва най-интересното...

Режисьор на "Соник: Филмът (Sonic the Hedgehog 2020) е Джеф Фаулър, а сценарият е на Пат Кейси и Джош Милър. Във филма участват невероятният Джим Кери, Бен Шварц, Джеймс Марсдън, Нийл Макдона, Тика Самптър и други.