Смърфовете: Забравеното селце / Smurfs: The Lost Village (2017)

Смърфовете: Забравеното селце / Smurfs: The Lost Village 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (125 votes)

Харесвате ли филма?

Легендарните Смърфове са отново на екран. Този път ще станем свидетели на едно съвсем ново и необичайно приключение в битието на тези малки, древни и невероятно забавни същества. Тук ще напомним, че всъщност смърфовете са доста възрастни - на около 100 години, но не им личи. Най-възрастният сред тях е Татко Смърф, той е и най-мъдрият.
Въпреки възрастта си, смърфовете имат младежки дух и винаги ни забавляват със своите интересни истории. Високи са колкото малко ябълково дръвче, но това не им пречи да преминават през големи неприятности. При това обикновено го правят с майтап и усмивка. Живеят дружно и в пълна хармония по между си. Имат и първа дама в селото си - Смърфиетка. Тя е невероятна чаровница с дълга руса коса, прекрасна бяла рокля и винаги носи обувки с токчета. Останалите герои от поредицата са все момчета: Брейни, който винаги носи очила. Той е най-умният смърф, но понякога говори врели-некипели. Често създава проблеми на останалите смърфове. Дрийми пък е смърф – мечтател. Все иска да лети. Отделя голямо внимание и време на мечтите и сънищата си. Хефти е спортист с татуировка на ръката. Почти през цялото време спортува. Най-мързеливият сред тях е Лейзи, който обича да си поспива и да се излежава, похърквайки. Страхотни ястия приготвя пък Бейкър. Той е готвачът на селото и знае страхотни рецепти.
Но животът на смърфовете не винаги е толкова щастлив, защото имат враг – Гаргамел, който постоянно измисля някакви коварни хитрини, за да се заяжда с тях.
Този път смърфовете ще се забъркат в история за една загадъчна карта, която ще намерят случайно и ще решат да се впуснат в голямо изследване. Така те ще се озоват в непредсказуемо и опасно търсене в Забранената гора. Главната им задача ще бъде да намерят едно старо и отдавна изгубено селище, но трябва да го направят това преди злият Гаргамел. Смърфовете ще стигнат до разкриването на голяма тайна, но каква ще е тя предстои да разберем от филма Смърфовете: Забравеното селце / Smurfs: The Lost Village от 2017г.