Смърт край Нил / Death on the Nile (2020)

Смърт край Нил / Death on the Nile 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (25 votes)

Харесвате ли филма?

"Смърт край Нил"(Death on the Nile 2020) е американски криминално-драматичен филм на режисьора Кенет Брана, базиран на едноименния роман на Агата Кристи за белгийския детектив Еркюл Поаро. Новата кинолента всъщност е продължение на филма "Убийство в Ориент Експрес" от 2017 година на същия режисьор. Актьорът и режисьор Кенет Брана отново е в главната роля на следователя Еркюл Поаро.
След като във филма "Убийство в Ориент Експрес" от 2017 година следователят Еркюл Поаро разкрива убийство, следващата му стъпка е пътуване в Египет на почивка.
Действието на филма се развива на круизен кораб, който плава по загадъчните води на река Нил. В един момент страстите в рамките на един любовен триъгълник се изливат в убийство. Кой е убиецът не е ясно. Обаче на борда на кораба се намира следователят Поаро, който е готов да се заеме със случая и да открие убиеца. Сред пътниците на кораба има много заподозрени и всеки от тях има свой мотив за това престъпление.
В центъра на събитията е жертвата - богата наследница Линет Риджуей, в чиято роля се превъплъти красивата актриса Гал Гадот.
Става дума за млада двойка, която прекарва медения си месец в Египет и се наслаждава на разходка по Нил с круизен кораб. В един момент нещата започват да се развиват динамично и драматично. Нещата загрубяват - връхлита обсебваща любов, ревност и ярост.
Меденият месец на двойката е разбит от необратими последици от страстите на любовен триъгълник. Безмилостно убийство довежда до истински кошмар за всички пътници на кораба. Но нищо не убягва от зоркия поглед на ексцентричния следовател Еркюл Поаро, който нарушава почивката си и се заема с разследването на жестокото убийство.
Филмът "Смърт край Нил"(Death on the Nile 2020) през цялото време държи зрителя в напрежение от неочакван развой на събитията и шокиращи обрати. И разбира се, както е прието по традициите на писателката Агата Кристи, краят на историята е повече от изненадващ и ефектен.