Смъртта може да почака / No Time To Die (2021)

Смъртта може да почака / No Time To Die 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (294 votes)

Харесвате ли филма?

Екшънът "Смъртта може да почака" (No Time To Die 2021) е за новите приключения на тайния агент Джеймс Бонд, който служи на Нейно величество британската кралица. Този филм е продължение на предходните две киноленти: "007 Координати: Скайфол" от 2012 г. и "Спектър" от 2015 г.,и двете с участието на Даниел Крейг в главната роля.
Пет години са изминали откакто Бонд успя да се справи с най-лошия си враг – Ернст Ставро Блофелд, като го арестува. Блофелд е ръководител на мощна престъпна групировка СПЕКТЪР. Припомняме, че Джеймс Бонд се ожени за красивата д-р Мадлин Суон (Леа Сейду) и подаде оставка. В новия филм супер агентът се наслаждава на спокоен семеен живот някъде на Ямайка. Но изведнъж на острова се появява негов стар приятел от ЦРУ – агент Феликс Лайтър. В разговор с Бонд мъжът споделя, че светът е в опасност и само агент 007 е способен да се справи със сложната ситуация. Специалната операция на Лайтър се е провалила с гръм и трясък и сега му е необходима помощта на опитния Бонд.
Така започва поредното предизвикателство за агент 007, а именно нова операция по спасяването на един гениален учен, отвлечен от неизвестен престъпник. Сега пред главния герой стои задачата да се изправи срещу нови и стари врагове,срещу опасно технологично изобретение, което се намира в ръцете на злодей, но и срещу нови тайни, свързани с опасни групировки.
Новата мисия на Бонд в "Смъртта може да почака" е свръх опасна,за което той дори не е предполагал. Всъщност ако той успее да спаси учения това означава, че ще спаси целия свят. Въпреки многото опасности и огромната заплаха, надвиснала над света агентът 007 се впуска по следите на новия си враг (Рами Малек). Ще бъде ли успешна и тази мисия на Бонд? Предстои да разберем.
Вероятно за актьора Даниел Крейг това ще е последната роля на Джеймс Бонд, което неведнъж се съобщаваше по-рано, но времето ще покаже. Режисьор на "Смъртта може да почака" е Кари Фукунага, който също така има участие и в написването на сценария на филма заедно със сценаристите Скот З. Бърнс и Фьоби Уолър-Бридж. Новият филм е с най-дълъг тайминг в историята на поредицата Бонд -цели 163 минути.