Семейство Адамс / The Addams Family (2019)

Семейство Адамс / The Addams Family 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.1 (7 votes)

Харесвате ли филма?

"Семейство Адамс" (The Addams Family) е анимация от 2019 година по комиксите на известния американски художник-карикатурист Чарлз Адамс за прословутото семейство Адамс. Историята във филмът започва по време на сватбената церемония на Гомес и Мортиша. Кланът Адамс е нападнат от ядосана тълпа, която не одобрява мрачният им и затворнически начин на живот. Докато баба Адамс задържа разярения народ, чичо Фестър евакуира Гомес, Мортиша и Ръката.

Не след дълго Гомес и Мортиша решават да се преместят в Ню Джърси, където никой няма да им пречи. Гомес, Мортиша и Ръката намират своя "идеален" дом в изоставена психиатрична болница на върха на един хълм. Докато пътуват с колата те срещат Ларч, бивш пациент на лечебницата и го правят свой иконом.

Тринадесет години по-късно семейство Адамс продължава да живее в пълна изолация от външния свят. Гомес подготвя синът си Пъгсли за предстоящата Мазурка (полски народен танц) със саби - ритуална церемония за посвещаване, на която се подлага всеки мъж от семейство Адамс. Мортиша пък се тревожи за дъщеря си Уенди, която е разбрала за съществуването на света извън имението, след като в района им долетява въздушен балон и мъглата наоколо започва да се разсейва. Същевременно водещата на популярно риалити шоу Марго Нидлер, която е построила идеалния град, наречен Асимилация, забелязва мрачното имение на семейство Адамс. Това става две седмици преди финала на сезона на шоуто й. Марго посещава семейство Адамс в имението им и шокирана от техните обичаи, решава да се отърве от тях завинаги, както и да събори замъка им.

Уендзи се запознава с дъщерята на Марго - Паркър и убеждава Мортиша да й разреши да посещава гимназията. Гомес и чичо Фестър разказват на Пъгсли за семейните им традиции, свързани с мазурката. Малко преди церемонията в имението пристига баба Адамс. И тук започва най-интересното.

Режисьори на анимационният филм "Семейство Адамс" (The Addams Family 2019) са Грег Тирнан и Конрад Върнън. Сценарият е дело на Мат Либерман по история на Чарлз Адамс. Персонажите в анимацията са озвучени от Оскар Айзък, Шарлиз Терон, Клоуи Грейс Морец, Ник Крол, Алисън Джени, Бет Мидлър, Фин Волфхард и други.