Пътуване към спомените / Supernova (2020)

Пътуване към спомените / Supernova (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.5 (2 votes)

Харесвате ли филма?

Във филмът "Пътуване към спомените" (Supernova 2020) след 20 години съвместен чудесен живот на Сам (Колин Фърт) и Таскър (Стенли Тучи) внезапно всичко започва да се променя. Животът им придобива нови очертания, а причината е диагнозата на Таскър – деменция в ранен стадий.

Преди две години Таскър е поразен от прогресираща деменция, което означава, че заболяването с всеки изминал ден разрушава ума и паметта на Таскър. Той започва да забравя хора и дори най-простите битови умения. Някога остроумният писател сега забравя думи и не може да се справи с най-простите ежедневни задачи - сега му е трудно дори да прочете няколко реда. Заедно с ума му започва да изчезва и желанието за живот. За да не се удави в самосъжаление, Таскър става саркастичен и ироничен. Мисълта, че ще дойде ден когато ще забрави не само думи, но и целия си живот и дори Сам, е непоносима за главния герой. Затова Таскър не възнамерява да се примирява с това положение на нещата. На свой ред Сам se опитва да не говори с Таскър за неизлечимата му болест, но чувството за безнадеждност и огорчението от принудителната раздяла го преследват. Двамата герои прекарват цялото свободно време заедно, хващайки се като удавници за сламка за отредените им дни. Сам е признат пианист, решил да се откаже от турнета, за да помага на Таскър.

Един ден Сам решава да захвърли всичко и да замине заедно с Таскър на последното голямо пътуване до живописния север на Великобритания. Така двамата вземат старото си куче, качват се в караваната им, очукана от времето и видяла много живописни места, и тръгват на път. Главните герои нямат много време за губене и решават да си набавят колкото се може повече радостни мигове от живота, да се срещнат с близки и приятели, преди всичко да изчезне напълно...

"Пътуване към спомените" (Supernova 2020) е британска драма от 2020 година. Режисьор и сценарист на кинолентата е Хари Макуин. Във филма участват Колин Фърт, Джеймс Драйфус, Стенли Тучи, Нина Марлин, Пипа Хейууд, Пипа Хейууд, Иън Драйсдейл и други.