Първият отмъстител: Войната на героите (2016)

Първият отмъстител: Войната на героите (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (69 votes)

Харесвате ли филма?

В новият филм от поредицата "Първият отмъстител" наречен "Войната на героите" Отмъстителите под ръководство на Капитан Америка стават участници в разрушителен инцидент от международен мащаб. Тези сериозни политически събития, довели до жертви, карат правителството да се замисли върху това да започне контролиране на действията на всички хора със специални способности, а също да въведе "Акт за регистрация на супер-герои", което ще принуди героите да разкрият самоличността си и да работят за правителствените служби.
След като успява да види в този закон нарушение на гражданските права и игнориране на всичко, в което той вярва, Стив Роджърс открито се изправя срещу новия режим. Той повежда група герои, които подкрепят изцяло неговото мнение. На свой ред Тони Старк пък не вижда нищо нередно в новия закон и се превръща във водач на онези герои, които мислят като него. Всичко това води до неизбежно разцепване на Отмъстителите, а от там и до гражданска война между двете страни. Така доскоро добрите приятели Капитан Америка и Железният човек застават един срещу друг. Водейки битка по между си обаче, Старк и Роджърс не знаят за един много важен детайл, а именно, че мистериозният злодей Барон Земо вече строи свои планове, възползвайки се от разкола на супер-героите на Земята.
Новата продукция е по известните комикси "Гражданска война" на автора Марк Милър. Филмът "Първият отмъстител: Войната на героите" от 2016г. е продължение на историята от "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". Струва си да отбележим, че за подготовката и осъществяването на филма "Първият отмъстител: Войната на героите" на неговите създатели са били необходими осем години. Братята Русо, които са режисьори на новата продукция обещават сериозен успех на филма. Ще има и финален двубой между двамата известни на всички супер герои, но кой от тях ще победи ще разберем от самия филм