Пълно ускорение / Ford v Ferrari (2019)

Пълно ускорение Ford v Ferrari

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.3 (4 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на кинолентата "Пълно ускорение" (Ford v Ferrari 2019) се развива през 1963 година в САЩ. Американски състезателен автомобилен клуб провежда рали във Уилоу Спрингс, в които участва избухливият британски тест-пилот Кен Майлс (Крисчън Бейл) под ръководството на Карол Шелби (Мат Деймън).

Преди началото на състезанието избухва конфликт между пилота и ръководителя му, в следствие на което Майлс замерва Шелби с гаечен ключ…
Но нека да се върнем към самото начало на тази интересна история преразказана във филма "Пълно ускорение". А тя започва с това, че в онези години американската автомобилна компания Форд, начело с Хенри Форд II (Трейси Летс) преживява трудни времена. Един от мениджърите на компанията Лий Якока (Джон Бернтал) предлага на Хенри II да вземе пример от италианския концерн Ферари, който е на върха на най-трудното автомобилно рали състезание – 24-те напрегнати часа на Льо Ман. След като получава одобрението на шефа си, Якока заминава за Италия, където се среща лично с Енцо Ферари (Ремо Джироне) и му предлага да обединят двете компании. Сделката пропада, когато Якока казва, че без одобрението на Хенри II, екипът на Ферари няма да може да участва в Льо Ман. Енцо Ферари, вбесен от наглостта на американците обижда компанията и нейния директор, като казва на Якока да предаде на Форд, че "той не е Хенри Форд, а е Хенри Форд Втори". Когато се връща в Щатите, Якока предава на Форд II думите на италианеца, в отговор на което той нарежда на екипа си да изобрети автомобил, който да изпревари Ферари на състезанието в Льо Ман.

Единственият американец, който дотогава е печелил 24-те часа на Льо Ман е Карол Шелби и затова Якока се обръща към него за помощ.
Шелби се съгласява, но при условие че ще работи със своя пилот и механик Кен Майлс. Шелби и Майлс започват да участват в създаването на новия автомобил, а на по-късен етап и да тестират вече готовия прототип на Ford GT40. Кой ще спечели в крайна сметка - Ford или Ferrari? Гледайте.ю

"Пълно ускорение" (Ford v Ferrari 2019) е американски филм от 2019 година. Режисьор на биографичната драма е Джеймс Манголд, а сценарият е на Джейсън Келър, Джез Батъруърт, Джон-Хенри Бътъруърт и Дани Бърнфелд.